Crumble met peer en rozijnen

fullsizerender-2

Graag wil jullie voorstellen aan een nieuwe gastblogger!

Kathy zal eens per maand één van haar geweldige lekkere recepten met ons delen! Deze maand start ze met het recept voor haar crumble met peer en rozijnen.

 

Op zulke frisse winterdagen als deze heb ik altijd zin in een heerlijk warm ontbijtje. Deze crumble met peer en rozijnen is dan echt een aanrader. Erg makkelijk om te maken,binnen 15 minuutjes op tafel en ,niet geheel onbelangrijk, erg lekker!

Ingrediënten voor 1 persoon:

– 1 (sappige) peer

– 1/2 el rozijnen (ongeveer 5 gram)

– Snufje kaneel

– 15 g amandelmeel

– 1 tl kokosolie, vaste vorm

– 1/3 tl agavesiroop (of honing)

Overige benodigdheden:

– Klein ovenbestendig schaaltje

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden.Schil de peer, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes (als je het lekker vind, kan je de schil er ook aan laten zitten, dan behoudt je meer vitamines). Vermeng de peer meteen snufje kaneel en de rozijnen en doe dit in het ovenbestendige schaaltje.

Doe de amandelmeel, kokosolie en agavesiroop in een kommetje en wrijf het tussen je vingers totdat er een crumble ontstaat. Verdeel de crumble over de peer en zet voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, zodat de amandelmeel een mooi bruinkleurtje krijgt. Hou goed in de gaten, want iedere oven is natuurlijk anders en je wilt natuurlijk niet dat het aanbrand!

Deze crumble is erg lekker als ontbijt met wat kwark er bij, maar ook uitermate geschikt als toetje met een toefje slagroom of een bolletje vanille ijs.

Eet smakelijk!

fullsizerender

Kathy, bedankt voor je allereerste heerlijke bijdrage!

Wil je meer van Kathy’s recepten willen proberen ? Check dan zeker haar instagram of haar facebookpagina!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s