Kwarkbolletjes

sdr

Vorig jaar, ja het klinkt alweer zo lang geleden hihi, maar toen ontdekte ik de kwarkbolletjes. Snel en makkelijk te maken en ideaal als ontbijt of als healthy tussendoortje.

Ik zal het recept delen voor deze kwarkbolletjes, je kunt natuurlijk eindeloos variëren 😉

  • 250 gram Optimel kwark (gestoofde appel/vanille)
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el olie
  • snufje zout
  • cacao

Warm de oven voor op 180 graden. Meng ondertussen de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder met elkaar en voeg daarna de bloem en de cacao toe.

Goed roeren en verdeel het deeg nu met 2 lepels in bolletjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ze zo groot maken als je zelf wil 😉

Bak ze voor 20 minuten in de oven en haal ze uit de oven. Laat ze even afkoelen en klaar. Je kunt ze zeker twee dagen in de koelkast bewaren. Warm zijn ze het lekkerst dus je kunt ze dan het beste een minuut of 5 op 200 graden opwarmen.

Ik vind de kwarkbollen ook erg lekker met rozijnen en pure chocolade. Dan voeg je nadat je de kwark, olie, eieren, zout en bakpoeder heb gemengd, ongeveer 200 gram rozijnen toe. Deze wel je eerst in warm water voor ongeveer 15 minuten. En meestal brokkel ik driekwart van een chocolade reep zo klein mogelijk.

15056412_1838571849752043_4546864988844652282_n

 

EET SMAKELIJK 😀

Een gedachte over “Kwarkbolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s