In the spotlight: fitmama Linda

img_8099

Vandaag is het de beurt aan Linda. Deze topper is sinds kort begonnen met haar fitjourney en ze is ontzettend goed bezig !

Wie ben je?

Hallo! Ik ben Linda, 33 jaar en ik woon samen met mijn allerliefste man en drie kinderen in een fijn huisje in Nuenen. Hier in huis hoef ik me nooit te vervelen. Mijn oudste zoon is 9 en zit op boulderen en judo, mijn middelste, een meisje, is 7, zit op voetbal en heeft een bruisend sociaal leven met vriendjes/vriendinnetjes/logeerafspraakjes etc.. en dan huppelt er nog een klein meisje van 1,5 rond die o-ver-al op klimt en aanzit en qua assertiviteit zeker niet onder doet voor de andere twee. Tel dit op bij de bergen was, de taxiservice om de oudste 2 te voorzien en het voederen van dit drietal en dan heb je mijn leven in een notendop ☺ Een huisje vol liefde.

Tot voor kort heb ik 10 jaar voor de klas gestaan waar ik pubers iets over biologie probeer bij te brengen, maar nu heb ik even een paar maanden voor mezelf en mijn gezin. Pasje op de plaats.. en in die tijd de beste versie van mezelf worden dat is het doel.

Je begrijpt dat ik weinig tijd heb voor hobby’s maar voor het sporten maak ik tijd. Ook doe ik graag leuke dingen met vrienden, ik kook graag en ik vind interieur erg leuk.

Hoelang ben jij al into fitness?

Eigenlijk sport ik pas kort. 3,5 maand om precies te zijn. Eerder had ik weleens een bevlieging, vaak in combinatie met een dieet maar dat zette nooit door, na 3 weken een paar keer in de week op een loopband hobbelen zakte de moed me steeds weer in de schoenen en haakte ik af, vergezeld door een appelflap ofzo.

Ik heb mijn hele volwassen leven al gestruggeld met mijn gewicht. Ik was altijd iets te zwaar en met elke zwangerschap kwamen daar extra kilo’s bij. Ik verwaarloosde mijn lijf, had er een slechte relatie mee en dat resulteerde in echt overgewicht. Het ging steeds een beetje verder, ik voelde me steeds minder energiek en hartstikke ongezond.

In september 2016 kreeg ik spit. Een dikke week kon ik geen kant op. De dokter gaf me het advies om mijn buikspieren sterker te maken en wellicht wat af te vallen. Toen drong het voor het eerst echt tot me door, ik zit in een ongezond lijf en daar wil ik iets aan doen.

Ik heb direct een abonnement op de sportschool genomen en ben (doodzenuwachtig) begonnen, veilig op de loopband 😉 Ik heb 1 sessie met een personal trainer gehad in het begin en dit was voor mij echt de kickstart. Hij leerde me oefeningen die ik echt leuk vond, en gaf me uitdagingen om mee aan de slag te gaan.

Al vlug verhoogde ik de frequentie en was ik minstens 3 keer in de week in de sportschool te vinden. En de progressie was zichtbaar, dat motiveert. Ik voelde me snel gezonder worden en kreeg weer een beter relatie met mijn eigen lichaam. Ook de groepslessen deden me goed, vooral de Grit- strenght (hiit) zorgde er voor dat mijn lijf echt in shape kwam en door met een groepje te trainen motiveert dat elkaar enorm.

Het sporten is belangrijk voor me geworden, ik maak er tijd voor en haal er enorm veel uit, zowel fysiek als mentaal. Ik ben in 3,5 maand 15 kg afgevallen zonder gekke diëten of fratsen. Nu sport ik 4 keer in de week, en om mijn vetpercentage wat omlaag te krijgen ben ik net begonnen met hardlopen erbij.

img_7975

Heb je een bepaalde doelstelling?

Jazeker heb ik doelstellingen: De zomer van 2017 in een veel te hippe strandtent een cocktail drinken in bikini 😉

Ik wil graag mijn technieken verbeteren, een goede balans vinden in voeding en training en uiteindelijk een duurzame lifestyle ontwikkelen waar ik mee vooruit kan.

Maar het allerbelangrijkste is dat ik weer van mijn eigen lichaam ga houden, en het zal behandelen met de liefde en het respect die het verdient. En natuurlijk dat ik plezier blijf houden in het sporten.

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Ik heb een mega zwak voor leggings.. kan er niet genoeg hebben, ik moet mezelf echt inhouden niet elke week een nieuwe te bestellen haha.
Op mijn legging draag ik graag een sporttop zonder mouwen, liefst niet al te strak en ik sleep altijd met een vestje door de gym die ik af en even aan doe. Oh en een degelijke sport-BH is natuurlijk onmisbaar.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Op dit moment werk ik even niet dus dat maakt dat het sporten makkelijk te combineren. Ik sport op gezette tijden; of vroeg in de ochtend als de oudste naar school zijn en de kleinste naar de peuterspeelzaal, of ’s avonds als het drietal op een oor ligt.

Wat ik erg leuk vind is dat mijn zoontje het heel cool vindt dat zijn mama met gewichten traint. Hij vraagt ook altijd hoeveel kilo ik nu weer op de barbell of legpress had hahaha.

img_6654

Heb je weleens een blooper begaan?

Jazeker.. ik doe niet anders 😉 Maar die keer dat ik achterover op m’n kont viel in een overvolle gym toen ik aan het squaten was op een balance board spant toch wel de kroon denk ik. En daarna met een pokerface ook gewoon mijn set afmaken terwijl ik het liefste heel hard weg wilde rennen haha.

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik heb guilty pleasures in alle categorieën. Muziek, eten, drinken, tv, computerspelletjes..

Laat ik hier maar even ingaan op mijn guilty pleasure wat betreft het sporten. Ik vind namelijk Zumba (hip-hop) suuuuper leuk! Elke donderdagavond ga ik een uurtje schudden met mn billen bij de zumba tussen de dames. We hebben dan ook een hele leuke zumba-juf die samen met haar dochter de humor er lekker in houdt, heerlijk!

En dat ik daarnaast best al chocoladepepernoten etend, Tempation Island kijkend, met een glas cola en de Backstreet Boys op de achtergrond makkelijk een avondje kan vullen laten we dan verder maar achterwege.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Hou van jezelf, doe waar je gelukkig van wordt en geef jezelf de tijd om van je leven te genieten!

img_7913

En echt… als ik het kan kan iedereen het!!!

Linda, bedankt voor je mooie bijdrage! Je bent ontzettend goed bezig en je bereikt je doel wel 😀

Willen jullie Linda blijven volgen, dat kan via Instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s