In the spotlight: fitmama Paulina

img_9092

Paulina volg ik al een tijdje op instagram en moet altijd zo lachen om haar leuke en uitgebreide verhalen bij haar geplaatste foto’s 😀

Wie ben je?

Mijn naam is Paulina van der Meulen. Vandaag word ik 40 jaar en heb drie kinderen. De oudste is 13, de middelste 11 en de jongste bíjna 7. Samen met mijn broer heb ik een reinigingsbedrijf in de warmtekrachtkoppeling welke we begin vorig jaar van onze vader hebben overgenomen. Een familiebedrijf dus.

Mijn hobby’s zijn best divers. Al besteed ik de ene keer meer tijd aan iets wat ik heel leuk vind dan de andere keer. Ik vind het fijn om in de keuken met meel en eieren te gooien (totdat ik cupcakes krijg), ik houd van zingen (maar dan wel zodat niemand het hoort, ik het op mijn I-phone opneem om vervolgens met het schaamrood op de kaken te zorgen dat er geen levende ziel is die dit filmpje ooit vindt…), ik ben dol op craften met papier (want met stof en wol wordt het nooit wat, make-upjes, smeersels, shoppen en natuurlijk, sport: krachttraining! (Het enige wat ik overigens wél met regelmaat doe 😀 )

Hoelang ben jij al into sporten?

Als kind had ik echt een mega grote hekel aan sport. Noem iets en ik vond het een ware horror. Paardrijden, dat vond ik leuk. Daar was ook alles mee gezegd. Tuurlijk probeerde ik het een en het ander; zwemles (bittere noodzaak), gymnastiek (want dat deed iedereen), korfbal (dat was pas een no-go), jazzballet (want dat pakje was zo übercute) en tafeltennis (waar ik serieus nog nooit één groep hoger ben gekomen :)) Die hekel aan sporten (en alles wat daaraan verwant is) duurde tot mei 2013. Met ongenoegen kauwde ik mijn stuk taart weg op de verjaardag van mijn broer. Vol ergernis aan mezelf. Mijn buik vol mijn gebrek aan conditie en vorm. Ik wilde terug naar hoe ik was.

Na een rondje voor de spiegel waar ik een beeld zag wat niet weer van mijn netvlies verdween (ik kon poffertjes bakken op mijn kont) besloot ik zodra mijn taart op was, op mijn fietsje naar de lokale gym te gaan. Ik heb me subiet ingeschreven en ben niet meer weggegaan. Ik ben begonnen met twee keer per week (tussen de oude mensen) te sporten, al heel gauw maakte ik daar drie keer van (want tja, het moet wel effect hebben) en inmiddels is dat opgevoerd naar vijf á zes keer per week.

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Hoewel hij het soms lastig vindt dat ik best vaak weg ben ’s avonds terwijl ik hem overdag natuurlijk ook niet zie vanwege onze banen (hij is chauffeur dus ’s morgens om half vier al vertrokken), vindt hij het belangrijk dat ik gelukkig ben. En dat ik lekker in mijn vel zit. Dat ik doelen stel en gemotiveerd ben. Sinds een paar jaar gaan we ook wel eens samen; dat scheelt dan weer een paar avonden 😉 Hij is de laatste die mij zal tegenhouden mijn goals achterna te gaan en staat voor 200% achter me.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Doelstellingen zijn aan verandering onderhevig. Waar je begint met doel A, het opstarten van je andere levensstijl om daarbij de eerste transformatie te kunnen zien, komen terwijl je midden in je reis hiernaartoe bent –en deze wellicht zelfs al voorbij bent- meer wensen op je verlanglijstje. Je verlegt je doelen, je dromen en je grenzen. Ik begon, omdat ik me onprettig begon te voelen wanneer ik mezelf in mijn blote kont voorbij liep. Ik had altijd een strakke buik gehad en deze begon zich aan de zwaartekracht te onderwerpen. Dat was het eerste doel. Mijn buik moest terug naar hoe ‘ie was.

Dat ik van mijn cellulite verlost wilde worden stond ook hoog in de ranglijst, maar dit is zo’n dusdanig pittige opgave, daar heb ik maar een jarenplan van gemaakt haha. Het moet leuk blijven natuurlijk. Eind vorig jaar, op mijn verjaardag 8 november, realiseerde ik me dat ik al best ver gekomen was, maar dat ik nóg steeds problemen had met korte broeken en bikini’s. Het eeuwige dilemma en conflict met mezelf kwam ik élke zomer weer tegen. Daar was ik klaar mee. Mijn kast hing vol met maxi dresses en nul bikini’s. Nou oké, nog eentje dan. Met een rokje…

Het is toch van de zotte dat je op je 39 e nog steeds baalt van je lijf, ondanks zoveel inspanningen? Dat moest anders. En dus boekte ik een fotoshoot. Bij Jeroen de Beer. En om er goed op te staan, in weinig kleren, moest ik het nu  anders gaan aanpakken. Na een half jaar zelf dingen uitgevogeld te hebben en onder begeleiding van de lokale gym, besloot ik na dat half jaar een andere coach te gaan proberen omdat dat wat ik deed, niet genoeg zoden zette. Ik ging naar Jeanet Wolf van Wolfcoaching. Zij heeft me het laatste half jaar begeleid via online coaching. Dit beviel me prima. Ik boekte goede resultaten. Fysiek maar vooral mentaal. Want ik ontdekte dat je succes vooral afhankelijk is van hoe jij jezelf bekijkt en behandelt.

Doe je dit met liefde en positiviteit? Dan zullen je resultaten aanzienlijk beter worden. Blijf je jezelf afkatten en negatief naar jezelf kijken? Dan kun je wachten tot je een ons weegt om te ZIEN wat je allemaal al bewerkstelligd hebt en waartoe je in staat bent. Deze ervaring bracht mij 2 oktober tot de shoot. Dat waar ik een jaar lang naar uitgekeken heb en waar ik supertrots op ben. Maar het belangrijkste: ik heb de hele zomer in de korte broek rondgelopen en een kast vol bikini’s. Zonder rokje 😉 Mission accomplished. En mijn volgende doel? Meer spiermassa op te bouwen om op mijn 41 e verjaardag een minstens zo’n goede shape neer te zetten voor een volgende shoot!

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Simpel. Een tight en een hempje. Anders ga ik dood van de hitte. En O ja, anders kan ik mijn spierballen niet goed zien ;-))

img_9750

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Gewoon doen. Niet te moeilijk denken. Plannen wanneer het kan. Desnoods met resistence bands wanneer het sporten in de gym moeilijk wordt. Maar zoveel mogelijk prioriteiten stellen. Want anders gebeurt er simpelweg niks. Excuses zijn er altijd. En een veelgebruikt excuus is denk ik ook “de kinderen”…

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het sporten?

Jawel. Op de loopband is mijn beha een keer losgesprongen…

Wat is jouw guilty pleasure?

Patat en chocolade. Al ben ik niet zo’n fan van de term “guilty pleasure”. Ik prefereer een ‘all you can eat’ lifestyle. Ook niet met biologische toestanden, groenteshakes en wat al niet meer. Ik heb ze allemaal gedaan hoor. Van alles uitgeprobeerd. Van spinazieshake in de ochtend tot biologische bloemkool in de avond. Ik gedij het best bij normaal doen. Zolang ik keurig binnen mijn macrootjes blijf bepaal ik zelf hoe ik deze invul. Scheelt een hoop stress. En geld. En hoef ik nooit en guilty pleasure in mijn mond te steken 😉

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Om echt prioriteiten te stellen. En dan bedoel ik jezelf vooral. Toen onze oudste geboren werd, was mijn man hele weken van huis en ik werkte vijf dagen in de week en paste ook vijf dagen in de week op onze zoon. Ik gaf borstvoeding en moest dus alle ballen in de lucht houden. Om mijn batterij op te laden ging ik, het kwam zoals het kwam, elke zaterdag weg, zolang ik kon (zolang de tijd tussen de voeding het toestond) Dat moest gewoon. Anders vloog ik mezelf voorbij. Hoewel er toen nog geen sprake was van een sport of zoiets, vond ik het ontzettend belangrijk om goed op mezelf te passen. En dat doe je door tijd voor jezelf vrij te maken. Dat dat inhield dat ik mijn wederhelft maar anderhalve dag in de week zag, betekende niet dat ik minder dol op hem was, maar vooral dat ik ook erg dol op mezelf was/ben. Op mijn welzijn. Op mijn gezondheid. Want niet goed op jezelf passen resulteert nooit in veel goeds. Dit is best wel pittig, want je eeuwige schuldgevoel speelt je makkelijk parten, maar het ‘niet doen’ kost je uiteindelijk meer dan dat het je oplevert. En wat datgene is wat jíj belangrijk vindt, nu sporten, breien, knutselen of de schoonheidsspecialiste is, (of zelfs een combinatie van;) )

img_8739

 

Cijfer jezelf alsjeblieft niet weg en gun jezelf dátgene wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn.

Lieve Paulina, bedankt voor je leuke bijdrage! 😀

Willen jullie Paulina blijven volgen? Check haar instagram voor meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s