In the spotlight: fitmama Marina

img_20161015_104217

Deze fitmama volg ik sinds kort op instagram en ben blij toe. Wat een respect voor haar vooruitgang !

Wie ben je?

Hoi, ik ben Marina Nies, 30 jaar en heb een dochter van 13 maanden Lily-Rose en nog een bonus zoon Michael van 11. Ik werk als verpleegkundige op de afdeling hart chirurgie en in mijn vrije tijd train ik of kijk ik graag een filmpje met mijn vriend. En ga ik natuurlijk graag met mijn dochter op pad. Shoppen wordt haar al met de paplevel ingegoten haha.

Hoelang ben jij al into deze fit lifestyle?

In 2008 ben ik begonnen met afvallen. Ik ben in 2007 in mijn eentje naar Eindhoven verhuisd, vanuit Herten (dorpje bij Roermond).  Dit in verband met mijn werk in Eindhoven. Ik was al flink maar er kwamen sluipend toch steeds meer kilotjes bij. Bij 82 kilo ging de knop om en begon ik met afvallen, pas toen er flink wat kilo’s af waren durfde ik voor het eerst naar de sportschool, toen nog vooral cardio en een beetje krachttraining op de apparaten.

In 2010 leerde ik mijn vriend kennen. Het krachthonk was al jaren zijn speeltuin. Uiteindelijk overgestapt naar zijn sportschool en daarna had ik het fitness virus al snel goed te pakken.

Eind 2015 raakte ik in verwachting. Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad waardoor ik tot ongeveer week 32 kon blijven sporten. Toch bleven de kilo’s mij niet gespaard. Bij +30 kilo ben ik gestopt met tellen.

Na de bevalling (die ongeveer een uurtje duurde) kreeg ik te maken met bekkeninstabiliteit. Gelukkig was ik er snel bij en kon ik met hulp van de fysio 8 weken na de bevalling weer langzaamaan beginnen met krachttraining.

Maar de kilo’s gingen er niet makkelijk af. Via mijn vriend ben ik toen in contact gekomen met een coach. Wat bleek ik at te weinig. Ik kreeg een voeding en trainingsschema en vanaf daar is het allemaal best hard gegaan. Nu ben ik na bijna een jaar.  20 kilo kwijt en zo’n 14% aan vetmassa.

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Wij delen gelukkig dezelfde lifestyle. We volgen ook allebei een voeding en trainingsschema. Dit maakt het een stuk makkelijker. Je begrijpt waar de ander in zit.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Jazeker. Toen ik na mijn zwangerschap van de kilo’s af wilde wist ik dat ik een groter eind doel moest hebben dan alleen maar terug naar het oude gewicht.  Ik ben in mijn jeugd behoorlijk gepest en daarom niet altijd zelfverzekerd geweest over mijn lichaam. Daarbij kwam kijken dat ik dit jaar 30 werd en het tijd werd om iets te doen wat volledig buiten mijn comfort zone zou vallen.

Daarom besloten om eind dit jaar mee te doen aan de SAP cup, bikini fitness klasse. Een wedstrijd bodybuilding voor beginners.

IMG_20161015_104231.png

Hoe is de voorbereiding, wat komt er bij kijken, wordt je gecoacht?

Ik ben in januari begonnen met de voorbereiding voor de wedstrijd. Hierbij krijg ik hulp van een coach. In het begin was er een keer in de maand een vetmeting. Vanuit de vetmeting kreeg je dan een voedingsschema en een trainingsschema. Waarbij je de keuze maakte uit 3, 4 of 5 dagen training. Eind Augustus zijn wij gestart met de wedstrijdvoorbereiding. De voeding wordt nu steeds verder terug gebracht en er wordt steeds meer cardio toegevoegd. Nu hebben wij elke twee weken een vetmeting. Om sneller bij te kunnen sturen. Verder bereid je je nog voor door middel van poseerlessen. Ook heb ik inmiddels een mooie bikini uitgezocht om in december te gaan stralen op het podium.

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Strakke legging, sport bh en een top zonder mouwen om goed te definitie te zien bij de herhalingen.

20160805_135005

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Wij hebben fantastische hulp van onze ouders, zonder hun zouden wij dit traject naar een wedstrijd toe niet kunnen doen. Mijn schoonouders wonen in dezelfde straat. Zij zijn altijd bereid om even op te passen. Wij hebben het hiermee enorm getroffen.

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Ja ik heb een kind gebaard, dan heb je niet altijd overal de controle meer over, ik laat wel eens een scheetje gaan tijdens een oefening. Heel genant!!

Wat is jouw guilty pleasure?

Oreo, vreselijk dat ze er tegenwoordig zoveel variaties mee maken en er zelfs reclame over wordt gemaakt op tv. Erg fijn als je in je wedstrijdprep zit.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Lukt het maar niet om af te vallen of weet je niet welke oefeningen je moet doen in de sportschool. Ga dan op zoek naar een coach of een personal trainer. Er is niks zo frustrerend als enorm je best doen en de resultaten maar niet komen.

20161014_224626

Marina, ik wens je heel veel succes nog de komende periode! Je hebt al zoveel vooruitgang geboekt dat ik zeker weet dat je gaat shinen girl.

Wil je, net als ik, Marina volgen op haar weg naar de SAP Cup, volg haar dan zeker op instagram!

2 gedachtes over “In the spotlight: fitmama Marina

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s