Caribische kip

img_20160916_120436

Ik heb weer een fijn recept wat weer lekker veelzijdig is! Deze kip is namelijk ideaal om te preppen, bijvoorbeeld met rijst en groenten. Maar ook in een pitabroodje is hij heerlijk, of wat dacht je van een wrap? Ook dit is weer zo simpel dat het bijna geen recept te noemen is, maar ik merk dat juist hier behoefte aan is, dus ik deel het graag met jullie! 

Ik gebruik eigenlijk nooit kant en klare producten. Uitzondering hierop zijn tegenwoordig de kruiden van Jonnie Boer, kennen jullie deze? Een paar weken geleden heb ik uit nieuwsgierigheid een potje meegenomen en ik was verkocht! Ze zijn best prijzig (hier 3,99 per blikje), vergeleken met andere kruiden, maar hier zit alles doorheen wat je nodig hebt, dus het is zo makkelijk. Ook doe ik hier minstens 4 a 5 keer mee, meestal om de lunchbakjes te preppen, en omgerekend gebruik ik dus een blikje per maand, dan valt het ook wel weer mee. En nee, ik ben niet gesponsord, maar gewoon erg enthousiast. Er zitten geen rare toevoegingen in de potjes, dat is iets wat ik heel belangrijk vind.

img_20161002_181211

Goed, voor dit recept heb ik de Caribische kruidenmix gebruikt, en ik laat je zien hoe je hiermee kunt variëren!

Ingrediënten (hoeveelheden natuurlijk afhankelijk van waar je het voor gebruikt, dit was voor 2 volwassenen en 2 kinderen, in de pita’s/wraps).

600 gram kipfilet in blokjes gesneden
2 ½ eetlepel kruidenmix van Jonnie Boe
Doperwten, ik gebruik altijd diepvrieserwten, voor dit recept een half pak
1 blik mais
2 eetlepels olijfolie

img_20160823_191729

Bereiding:

Meng de olijfolie en kruidenmix door de blokjes kipfilet (en eventueel het pepertje). Als je de tijd hebt, doe dit dan in de ochtend al zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Bak de kip gaar in een grote pan, voeg hier de mais en doperwten aan toe en verwarm deze mee. Wanneer je dit in een wrap of pitabroodje gebruikt, meng dan een beetje zure room (of griekse yoghurt als je het mager wilt houden) met bieslook, peper en zout. Als je er van houdt kun je ook nog een teentje knoflook hierin uitpersen. Smeer de wrap of het broodje hiermee in, voeg eventueel wat sla toe en vul hem met de kip, onweerstaanbaar!

img_20160823_183857

Wanneer je de kip gebruikt om te preppen, voeg dan zilvervliesrijst toe, wat zullen jouw collega’s jaloers zijn op jouw lunch!

Eet smakelijk!

liefs Lotte

 

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s