Health advies Breda

dav

Samen met Debra

Jullie weten dat ik na mijn vakantie weer ben begonnen met mijn fitjourney deel 2. Hoe het begin is gegaan kun je hier teruglezen. Maar toch heb ik nu naar een paar weken het gevoel dat ik vastloop en niet verder kom. Ik train nu inmiddels al ruim 1,5 jaar, ik heb veel behaald maar ben nog steeds niet waar ik zijn wil. 

En nee, dan ligt het niet aan mijn uitspattingen qua eten of die ene keer minder sporten maar ik denk dat het vooral ligt aan het eten over de gehele tijd. Of ik eet teveel suikers, teveel vetten, te weinig koolhydraten .. ik ben geen expert en heb het altijd op eigen gevoel gedaan. Ik heb echt wel vooruitgang in bijna 1,5 jaar tijd maar omdat ik nu eigenlijk niet verder kom, wil ik toch eens verder gaan kijken.

Health Advies Breda

Nadat ik al veel had gehoord en gelezen over Health Advies Breda, heb ik de stoute schoenen aan getrokken en vertrok ik richting Breda voor een gratis advies. Ja, je leest het goed.. een gratis advies, huidplooimeting, persoonlijk voedingsadvies en een persoonlijk trainingsschema.

Vol spanning stapte ik afgelopen vrijdag binnen. Ik had natuurlijk wel het een en ander gelezen maar goed, ik ben nu eenmaal een zenuwpees voor alles wat ik niet ken dus ja, ook hiervoor haha. Ik was vooral benieuwd… hoe “erg” het was 🙂

sdr

Health Advies Breda

 

Toen ik binnenstapte rond 10.10 uur was het al aardig druk binnen en dat terwijl het op vrijdag pas om 10.00 uur opengaat. Ik heb niet heel goed rondgekeken want werd redelijk snel aangesproken door een vriendelijke dame. Nadat ik kort hard verteld waarvoor ik was gekomen, werd ik toegewezen aan Debra. Toevallig is Debra 1 van de fitgirls welke ik al geruime tijd volg op instagram dus ik vond het super leuk!

Kennismaking

We hebben ongeveer 15-20 minuten zitten kletsen. Wat ik wil en wat ik afgelopen 1,5 jaar heb gedaan op het gebied van sporten en eten kwam voornamelijk aan bod. Uitgelegd dat het qua trainen op zich allemaal wel goed gaat maar dat ik qua eten echt vastloop. Ik weet niet meer of ik teveel of te weinig eet .. ik weet wel dat mijn shape niet verbeterd haha niet dat het slecht is hoor maar ik wil gewoon net iets meer 😉 Net iets minder vet, net iets strakker en iets meer zichtbare spieren .. dus ja, dan moet dat vetpercentage echt omlaag en dat kan alleen maar door je eten aan te passen en te trainen.

Ik gaf aan wat ik zoal eet op een dag en Debra gaf aan dat het redelijk low carb is (laag in koolhydraten). Als ik elke dag laag zit, krijgt mijn lichaam waarschijnlijk geen prikkels meer en zal niets meer verbranden. Ze stelde voor om een low carb en een high carb dag af te wisselen zodat mijn lichaam een prikkel blijft krijgen. Drie keer in de week trainen zou ook voldoende moeten zijn. Dit komt goed uit daar ik momenteel al 3 of 4x per week. Op de dagen dat ik niet train probeer ik wel te bewegen. Op mijn werk pak ik zoveel mogelijk de trap, thuis probeer ik veel op de fiets te doen en met de kids te wandelen. Dus dat zit wel goed.

Haalbaar doel

En ja, toen was het daar het moment supreme. Achterin is een hokje waar je in privacy gemeten kan worden. Je trekt je bovenkleding uit maar je beha mag je aanhouden. Ik zou een huidplooimeting krijgen op 4 punten (rug, buik, schouder en bicep). Ik had me al op het ergste van het ergste ingesteld dus de uitkomst viel me nog wel mee! 26,2% ja, het is anders als op de Tanita meter op de sportschool maar ja, die is niet betrouwbaar dus daar stond ik sowieso al maanden niet meer op. Samen met Debra hebben we een doel vastgesteld, binnen 2 maanden naar de 20%. Bij 20% zouden mijn spieren stukken beter zichtbaar moeten zijn, dan zouden we pas echt kunnen zien waarvoor ik zo hard train. Dit zou dus echt haalbaar moeten zijn! Ik ben echt super benieuwd!

Per e-mail zal ik Debra nog toesturen wat ik de afgelopen dagen heb gegeten en zij zal, afgestemd op mijn doelen, een schema op gaan stellen. Uiteraard wel met dingen ik lust, aangezien ik een redelijk lastige eter ben haha. Ook krijg ik van haar een trainingsschema.

Ik heb trouwens ook nog een pot Omega 3 aangeschaft. Het is goed voor je ruggenmerg en zenuwstelsel, remt ontstekingsprocessen, versterkt je weerstand en Omega 3 beïnvloedt ons en gedrag positief. Ik heb dit al wel eens eerder gelezen maar vond dat het nu toch ook wel tijd werd om dit zelf eens te gaan nemen.

IMG_20160909_150336.jpg

 

Op de toonbank lag een Mars Proteïne reep om te proeven. Ze hebben ook Snickers repen maar die waren op het moment uitverkocht maar dat snap ik wel. De Mars is gewoon een Mars maar dan met meer proteïne 😀 LEKKER! Hahaha hoe maak je een fitgirl blij? Van Debra kreeg ik er 1 mee naar huis .. die zal niet lang in de kast liggen ben ik bang voor 😀

Conclusie

Ik ben heel blij dat ik naar Breda ben gereden en bij Health Advies binnen ben gestapt. Over 4 weken zal ik weer naar Breda gaan voor mijn allereerste meting nadat ik ben begonnen met mijn voedingsschema. Ik ga er voor de volle 100% voor en ben vastberaden om mijn doel te halen, samen met mijn coach Debra.

sdr

 

Uiteraard houd ik jullie op de hoogte van mijn ontwikkeling 😀

 

 

Dit is geen gesponsord bericht of samenwerking met Health Advies Breda. Alles is geschreven vanuit mijn eigen ervaring.

9 gedachtes over “Health advies Breda

  1. Verstandig van je. Het is super frustrerend wanneer je gezond eet en veel beweegd en het resultaat er niet maar is. Sinds ik gewichtsconsulent ben hou ik dagelijks bij wat ik eet. Hierdoor eet ik bewust veel meer ( goede)koolhydraten en na het sporten eet ik hier ook naar. Succes. Ik ben benieuwd hoe het gaat en of je resultaat gaat zien.

    Liked by 1 persoon

    • Helemaal niks! Wat ik al schreef, het is gratis 🙂 je kunt er eventueel je supplementen kopen als je wilt maar je bent absoluut niet verplicht om een aankoop te doen. Ik heb er dus een pot visolie gekocht maar als ik over 3-4 weken weer ga, zal ik aardig door mijn bcaa en eiwit heen zijn dus ja, die koop ik daar dan meteen, net zo handig 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s