Lente-ui soep

IMG_20160605_153802.jpg

Van alle soepen vind ik lente-ui soep misschien nog wel het lekkerste! Het is licht, voedzaam, calorie-arm en een snel klaar te maken. 

Soep is zo veelzijdig, je kunt het als lunch of voorgerecht eten, maar met een salade of broodje ook prima als avondmaaltijd! Dit recept is zoals jullie gewend zijn weer eenvoudig en snel te bereiden, eet smakelijk!

Ingrediënten voor 6 kommen:

1,5 liter kippenbouillon

2 bosjes lente-ui

200 gram aardappelen, geschild en in partjes gesneden

2 tenen knoflook

1 rode ui

Handje verse peterselie

Peper en zout

Optioneel: scheutje slagroom

Bereiding:

Snij de knoflook, ui en lente-ui fijn. De helft van de lente-ui bewaar je, de andere helft fruit je samen met de rode ui en knoflook aan in olijfolie (in een soeppan). Voeg hier vervolgens de (kokende) bouillon en aardappels aan toe en laat dit ongeveer twintig minuten koken.

Wanneer de aardappels gaar zijn kan je de soep gaan pureren met de staafmixer, zorg dat er een gladde vloeistof ontstaat. Voeg hierna de rest van de lente-ui, peterselie en een scheutje slagroom toe, roer even door en breng eventueel op smaak met peper en zout, klaar is jou snelle, lichte soepje!

Serveer dit bijvoorbeeld met een stokbroodje (gezond), en je hebt een heerlijk diner!

liefs Lotte

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s