In the spotlight: Fitmama Wendy

20160607_084612[1]

Wie ben je?

Ik ben Wendy, 35 jaar en moeder van 2 jongens 9 en 7 jaar. Mijn hobby’s zijn: gezelligheid met vrienden, creatief bezig zijn, lezen (vooral blogs en sporttijdschriften) en uiteraard sporten!

Hoelang ben jij al into deze fit lifestyle?

Ik ben 4 jaar geleden begonnen met een stukje hardlopen. Ik vond dat het wel eens tijd werd om wat aan mijn conditie en gewicht te doen. Ik was bij mijn jongste 30 kilo aangekomen in de zwangerschap en de laatste kilo’s wilde maar niet weg. Toch pakte ik het toen nog niet erg heel serieus op, gewoon een paar km hardlopen en dan 2 keer in de week.

De ommeslag kwam toen ik 2 jaar geleden na een aantal kilo’s afgevallen te zijn, weer 10 kilo was aangekomen en dat was de druppel. Ik ben 3 keer in de week gaan hardlopen en ben op mijn eigen manier heel goed op gaan letten op mijn voeding. Ik viel af en ik werd steeds beter in hardlopen! Dit stimuleerde mij zo dat ik nog steeds 10 kilo ben afgevallen en zelfs een stapje verder in het sporten ben gegaan. Ik probeer van alles uit en ik vind het ook nu belangrijk om andere gebieden van mijn lichaam sterker en steviger te krijgen en te houden. Ik ben echter wel een echte buitenmens dus mij zul je niet gauw zien in de sportschool.

20160712_093001[1]

Ik ben sinds januari dit jaar begonnen met damesvoetbal en dit vind ik echt superleuk om te doen! Lekker buiten een potje voetballen en plezier maken met andere dames, is echt een combi voor mij! Hierin beleef ik heel veel plezier in! We hebben echter een winterstop en omdat hardlopen in de winter toch ietsat lastiger kan zijn (loop alleen niet hard als het ijzelt en heel hard sneeuwt) zoek ik een sport op waarbij ik gebruik kan maken van een 10­-rittenkaart. Deze winter heb ik Zumba gedaan en de volgen de winter ga ik gebruik maken van het zwembad. Ik wil dan aquamove gaan doen, dit is hardlopen in het water met een wetbelt. Je stimuleert hierdoor ook andere spiergroepen om sterker te worden. Ik heb namelijk toch af en toe last van m’n knieën (overbelast) en hoop door deze combi mijn knieën sterker te krijgen.

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Mijn partner is echt het tegenovergestelde van mij en vind het super knap hoe ik het allemaal doe en wat ik allemaal doe. Maar hij wordt al moe als hij er aan denkt als hij het zou moeten doen, haha. Toch is het erg leuk dat ik ook mijn man en ook mijn kids kan stimuleren en motiveren om te gaan bewegen. Zo gaan we in september een “mudrun” met het hele gezin doen! Hoe leuk is dat om ook jou passie over te kunnen brengen naar je partner! Ik ben dan ook supertrots op hem dat hij er toch open voor staat en er altijd voor me is als ik weer een hardloopwedstrijd heb.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Ik had 4 jaar geleden als doel, weer fit worden en afvallen, 2 jaar geleden was dat op gewicht blijven en voor nu heb ik dat doel nog steeds maar wil ik ook graag dat ook andere spiergroepen sterker worden. Want ik word toch ouder en ik heb nog geen behoefte aan hangende kipfiletjes! Hahaha dus ik combineer hardlopen met krachttraining en dat bevalt me perfect. Verder heb ik als doel, dat ik het leuk vind wat ik doe. Ik merk dat ik het nu erg leuk vind om samen te sporten maar dat ik alleen sporten ook graag mag doen en hierin zoek ik nu een soort balans.

Welke sportkleding draag jij het liefst?

Hardlopen doe ik zomers in een korte broek en sport t­-shirt. Wel met een open hals (voelt gewoon lekker aan) en een mouw want ik zweet zo snel dat het zout zo gaat schuren bij mijn armen en dit gaat na verloop van tijd schuren. ‘S winters loop ik in een lange hardloopbroek en ook t­shirt/lange mouwen sportshirt met zomer of winterjas. Het hangt er van af hoe koud het buiten is maar altijd deze combi zodat ik altijd wat uit kan doen als ik het warm krijg. Voetbal doe ik in mn trainingspak van Hummel en zomers in mn nike korte voetbalbroek met shirt. ‘Swinters doe ik onder het trainingspak wel thermo kleding, want je staat tijdens de trainingen nog wel eens stil en dan wordt je zo snel koud.

Als ik binnen sport dan doe ik gewoon wat aan wat er net voor handen ligt, meestal een oude sportbroekje en een shirt. Ik heb nogal de mazzel dat ik nog wel eens wat van vriendinnen sportkleding krijg en mijn kast puilt dan ook uit met sportkleding.

12528689_873016692818512_22450432_o

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Omdat mijn man een eigen bedrijf heeft en onregelmatig werkt, nog wel eens een dag en nacht van huis is, heb ik 4 jaar geleden de keuze gemaakt om thuis te blijven bij de kinderen. Ik doe naast het gezin nog wel vrijwilligerswerk, maar dat kan ik zelf zo inplannen wanneer dit dus uitkomt met de tijden en werk van mijn man. Ik sport dus op de tijden dat de kinderen op school zitten en als mijn man thuis is. Als de kids vakantie hebben, gaan ze lekker mee, ga heel vroeg of als mijn man weer thuis is. Kwestie van flexibel inplannen.

Heb je weleens een blooper ondergaan?

Ik heb 1 keer gehad dat ik met een zware blaasontsteking ging hardlopen en bij de laatste 2 km moest ik zo nodig dat ik het echt niet meer tegen kon houden…wat een mazzel dat ik een zwarte legging aan had en een jasje over mijn middel heen kon wikkelen! Wat een schaamte en erg! Ik heb toen ook meteen de huisarts gebeld voor een kuur, want zo kon ik echt niet hardlopen! haha

Wat is jouw guilty pleasure?

Ik ben gek op alles wat zoet is! Ik heb geen cheatdays want dat hou ik gewoon echt niet vol. Als ik echt op mijn voeding let en echt weer wat af wil vallen dan probeer ik echt 2 tot 3 dagen geen snoep/koek of alles waar maar suikers in zitten te vermijden en daarna is de behoefte ook stukken minder en pak ik het eigenlijk al niet meer uit mezelf. Als ik gewoon op gewicht ben vind ik dat ik best een paar snoep spekkies of 1 of 2 lange vingers per dag mag hebben, maar helemaal los gaan of een dikke Magnum eten dat zal niet snel gebeuren! Ik ben toch stiekem erg bang dat de kilo’s er weer aan vliegen en dat is wat ik echt niet meer wil.

Wat wil je andere fitmama’s meegeven?

Dat wat je doet, moet leuk zijn en blijven! Maar ook dat je het lekker voor jezelf moet doen en niets moet aantrekken wat anderen er van vinden!

Bedankt Wendy voor je leuke bijdrage! 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s