Zomers stampotje

IMG-20160708-WA0003

Stamppot in de zomer? Ja hoor! Met de juiste groenten is dit echt heerlijk! Deze stamppot bijvoorbeeld, met snijbonen, rucola en zongedroogde tomaat, wij hebben ervan gesmuld! 

Begin met de basis, namelijk de aardappelpuree. Maak deze gewoon lekker zelf in plaats van een pakje te kopen, het is inderdaad echt even iets meer werk, maar het smaakt zoveel beter!

Het basisrecept voor aardappelpuree:

1 tot 1,5 kilo aardappelen (ik zit met 2 volwassenen en vier kinderen altijd tussen de 1-1,5 kilo.)
100 ml melk
60 gram (room)boter
zout en peper

Bereiding:

Schil de aardappels, snij in stukken en kook ze gaar.
Giet de aardappelen af, voeg de melk en boter toe en stamp ze goed tot een puree. Voeg
zout en peper naar smaak.

Om hier vervolgens een stamppot van te maken, voeg je gekookte of (bij voorkeur)
gestoomde snijbonen toe, een zakje gehakte rucola en in reepjes gesneden
zongedroogde tomaten. De hoeveelheden zijn afhankelijk van de hoeveelheid
aardappelpuree. Blijf altijd proeven en voeg wanneer nodig extra zout en peper toe!

Voor twee volwassenen en vier kinderen gebruik ik: 1,5 kilo aardappels in de puree, 400-500 gram snijbonen, een zakje rucola en een pot zongedroogde tomaten.

Je kunt er een stukje vlees bij serveren, maar je kunt hem ook vegetarisch houden en er bijvoorbeeld geitenkaas aan toevoegen. Lekker experimenteren, het kan bijna niet mis gaan!

liefs Lotte

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook

 

Een gedachte over “Zomers stampotje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s