In the spotlight: Fitmama Fabiënne

Screenshot_2016-07-08-13-35-50-1

Wie ben je?

Ik ben Fabienne, 32 jaar oud en moeder van 2 kinderen van 12 en 9 jaar oud. Woonachtig te Almelo en ik hou van sporten, zwemmen, uitgaan, gezellligheid met vrienden en oja, slapen behoort ook wel tot een hobby van me 🙂 

Hoelang ben jij al into fitness?

Ik ben begonnen met sporten in 2007, omdat ik wilde afvallen. Ik was toen mede door de zwangerschappen 30 kilo zwaarder geworden. Ik woog bijna 90 kilo bij een lengte van 1.65, veel tezwaar. Ik was nog jong en wilde niet mijn jaren zo doorbrengen als een moeder van 90 kilo die met de kinderen niet veel kon doen in verband met mijn gewicht.

Toen is bij mijn de knop omgegaan. Ik ben toen in 2 jaar tijd 30 kilo afgevallen door middel van het Sonja Bakker dieet en sporten. Toen is het een beetje verwaterd, maar ben wel op gewicht gebleven door mijn voeding in de gaten te houden.3 jaar geleden is gebleken dat ik een traag werkende schildklier heb, dus daarom vind ik sporten en bezig zijn met voeding erg belangrijk. Ik wil mijn gewicht bij houden en niet terug vallen.

2,5 jaar geleden heb ik het sporten wel weer goed opgepakt en ben nu sinds januari dit jaar meer krachttraining gaan doen. Sinds april ben ik me gaan verdiepen in het cutten en nog meer in de voeding en probeer ik 4 tot 5 keer per week op de sportschool te zijn.

Screenshot_2016-07-08-13-35-11-1.png

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Ik heb een vriend die zelf ook veel aan krachttraining doet. Dat je samen die passie hebt is mooi, en erg motiverend. Elke keer als we samen trainen gaan we beide tot het gaatje, en dat geeft een goed gevoel, ook al heb je dan de dagen erna spierpijn.

Hij is ook bezig met cutten en met zijn voeding. Het is fijn dat je iemand hebt die je begrijpt en je steunt in je doelen. Behalve dat is het natuurlijk ook leuk om een fit koppel te zijn

Heb je een bepaalde doelstelling?

Ja, die heb ik zeker. Ik hoop dat ik een vetpercentage van onder de 15 kan bereiken, en misschien nog wel iets lager. Ik zit momenteel rond de 20 % dus ik ben goed op weg. Mijn eerste meting voordat ik begon met cutten was 25.3% Ik hoop dat ik over een jaar mooi gespierd ben, dat is wat ik heel graag wil. Ik hoef niet af te vallen, zolang mijn vet maar minder word en mijn spiermassa toeneemt.

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

In een legging en een tanktop. Ik heb een legging van XXL Nutrition en een van Body Engineers en die zitten erg fijn, en dat is wel belangrijk tijdens het sporten. Fijne sportkleding waar je je goed in voelt en ook nog eens mooi.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Omdat mijn kinderen al wat ouder zijn is het voor mij ook wat makkelijker te combineren.

Screenshot_2016-07-08-13-28-15-1

Heb je weleens een blooper begaan tijdens een training?

Moet ik even heel goed over nadenken….

Een keer toen ik op een fitnessbankje op de sportschool de lying triceps extension deed met een stang van 10 kilo, dat ik op gegeven moment naar beneden knalde. Bleek dat ik dat bankje niet goed had gezet en dus die vergrendeling niet goed zat. Sinds die tijd kijk ik dat altijd heel goed na. Wil niet weer zoiets meemaken in het krachthonk waar het bijna altijd druk is. Behalve dat schrik je je dan rot en je hebt ook nog eens 10 kilo vast die bijna op je hoofd valt. Dat zou natuurlijk helemaal schamend zijn 😉

Verder gelukkig geen bloopers.

Wat is jouw guilty pleasure?

Oeh dat is best veel. Ik moet me er dan ook echt aan houden om niet teveel van zulke tijden/dagen te hebben. Denk dat mijn echte guilty pleasure toch chocolade is. En dan in alle soorten en maten. Ik ben echt een chocolade freak! Maar kan me de laatste tijd goed inhouden en als ik dan eens wat neem, neem ik de meest pure chocolade.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Doe je eigen ding. Als mensen commentaar op je hebben waarom je toch zovaak ‘moet’ sporten en ‘zoveel’ met je voeding bezig bent, leg dat dan naast je neer. Ik krijg dat ook wel vaker te horen. Sporten en krachttraining is voor mijn een enorme uitlaatklep en behalve dat werk ik aan mijn lichaam en gezondheid. Dat is wat ik wil en niemand die mij daarin kan beïnvloeden. Sommige mensen die totaal niks met sporten hebben, snappen dan ook niet waarom het verslavend kan zijn.

Alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen lichaam, niemand anders.

IMG-20160628-WA0005-1

Wil je op de hoogte blijven van de fitjourney van Fabienne? Volg haar dan zeker op instagram!

Bedankt voor je leuke bijdrage Fabienne en ik blijf je sowieso zeker volgen! 😀

Een gedachte over “In the spotlight: Fitmama Fabiënne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s