Bindweefselmassage

0_0_0_0_250_167_csupload_64620011

Eens in de 5 weken onderga ik een bindweefselmassage voor mijn benen, heupen en buik .. Een wat zie ik je denken? Een massage van je bindweefsel ūüėČ Ik vertel je er graag meer over.

Bindweefsel

Wat is je bindweefsel eigenlijk?

Bindweefsel is een weefsel dat onderdeel uitmaakt van alle organen van ons lichaam. Het heeft een steunende en verzorgende functie, beschermt de organen en bepaalt hun vorm. De huid is ons grootste orgaan. Wanneer bindweefsels rekken dan krijgt de huid de kans om te gaan hangen waardoor deze haar stevigheid verliest en rimpels kunnen ontstaan. Wanneer bindweefsels krimpen kan het de huid onregelmatig naar beneden trekken waardoor cellulite kan ontstaan.

Cellulite

En aangezien ik nog steeds cellulite heb, wilde ik toch eens gaan kijken of er een manier is die dit kan verminderen. Ja, verminderen want helemaal van mijn cellulite afkomen zal niet gebeuren .. ik geloof namelijk niet dat er een wondermiddel is die dit volledig wegneemt. Dit vind ik ook niet erg, want eigenlijk heeft 90% van alle vrouwen heb .. ongeacht of ze jong of oud zijn, dik of dun. En ja, zelfs de bekende sterren hebben het ook. Natuurlijk zijn er vele tips die je kunt volgen om het te verminderen en dat is waar ik het ook allemaal voor doe:

  • drink veel water
  • eet voldoende groenten en fruit, deze bevorderen de afdrijving van afvalstoffen
  • train met zware gewichten
  • beweeg voldoende en masseer je huid¬†geregeld, dit bevorderd de doorbloeding van je huid

Behandeling

 

De bindweefselmassage wordt gedaan middels cupping. Als eerste wordt de huid met olie ingesmeerd, dit zorgt er voor dat het wat aangenamer aanvoelt want nee, erg fijn is het niet haha. Het is niet zo dat dit veel pijn doet, maar het is wel even afzien. Daarna word de buiten-, voor-, achter- en zijkant van het been flink aangepakt middels cupping.

Door cupping zullen vet- en bindweefsel los gemasseerd worden. Hierdoor zal er een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen ontstaan.

Als dit klaar is, gaat de masseuse nog eens flink met met haar handen over de behandelde plekken aan.. met haar knokkels. Ja, van de week zei ik voor het eerst AU! Dat deed echt even zeer.. Maar goed, dat is een paar seconden en daarna voelt het weer normaal. Al had ik wel een fikse blauwe plek naderhand, maar ja.. ik word dan ook wel snel blauw haha.

Als de behandeling klaar is, wordt er een heerlijk verkoelende citrusgel op de behandelde plekken gesmeerd en wordt je in folie gewikkeld. Dit zorgt ervoor dat je huid tot rust komt en werkt ook bevorderlijk op de afbraak van vetcellen en herstructurering van de huid.

De totale behandeling duurt ongeveer een uur.

Ik ben eigenlijk wel heel erg benieuwd of jullie ook weleens een bindweefselmassage hebben ondergaan en wat jullie er van vinden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s