Zelfgemaakte hazelnootpasta

IMG_20160204_202309

Nutella is natuurlijk onweerstaanbaar lekker, maar helaas vind ons lichaam dit niet zo leuk. Gelukkig is er een simpele en snelle manier om zelf een heerlijke pasta te maken. 

Natuurlijk zal je even moeten wennen aan de smaak, het is namelijk niet zo zoet als nutella, maar zeker niet minder lekker!

Het enige wat je nodig hebt is een keukenmachine, als je deze niet hebt dan wordt het lastig om de pasta te maken. Heb je hem wel?

Dan zijn dit de ingrediënten die je nodig hebt:

150 gram hazelnoten
twee eetlepel kokosolie
70 gram pure chocolade (ik heb 85% gebruikt, gezoet met natuurlijke suikers, dit kan vervangen worden voor (rauwe) cacaopoeder.

Optioneel:

Scheutje (amandel) melk
Honing naar smaak

Hoe maak je het?

Maal de hazelnoten fijn tot een pasta in de keukenmachine, het duurt even voordat het echte pasta is, je kan dit zo grof of fijn maken als je zelf wilt.

Maal de chocolade ook heel fijn (of laat voorzichtig smelten) en voeg dit bij de hazelnootpasta. Voeg de gesmolten kokosolie, honing en amandelmelk toe naar de smaak en structuur die je wilt. Na ongeveer twee minuten is jouw pasta klaar.

Je kunt met de basis eindeloos variëren. Pecannoten, walnoten, pinda’s, amandelen en cashewnoten bijvoorbeeld. Stuk voor stuk heerlijk om zelfgemaakte notenpasta te maken!

liefs Lotte

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s