Drie healthy tussendoortjes

Ik wilde vandaag het recept van mijn bananen-kwarkbrood met jullie delen, omdat dit op mijn site zo goed in de smaak valt! Zelf maak ik dit nog steeds regelmatig, het is namelijk een verantwoord tussendoortje, zonder te veel suikers, daar word ik blij van! Ook had ik nog een lekker recept van eierkoeken en bananenijs, ik kon niet zo goed kiezen tussen deze tussendoortjes, dus waarom dan gewoon niet mijn top drie met jullie delen?!

Hier komen ze!

Voor het bananenijs voor twee personen heb je nodig:

3 bevroren bananen
3 eetlepels Griekse yoghurt
Stukjes pure chocolade (minimaal 72% cacao), ik heb 30 gram gebruikt.

Bereiding:

Laat de bananen iets zacht worden, direct uit de vriezer zijn ze waarschijnlijk nog te hard voor de keukenmachine, ik heb ze even een kwartiertje uit de vriezer gelaten voordat ik ze ging vermalen.

Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Pureer de bananen in de keukenmachine tot een massa, voeg hier de Griekse yoghurt en chocolade bij en laat dit goed mengen tot het de substantie van softijs heeft. Je kunt het in deze vorm opeten maar je kunt het ook nog een half uurtje in de vriezer zetten zodat het geheel de substantie van schepijs krijgt.

Voor de 10-12 eierkoeken heb je nodig:

100 gram amandelmeel
100 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
snuf zout
4 eieren
60 gram suiker (ik gebruik biologische rietsuiker)
1 zakje vanillesuiker of 10 gram zelfgemaakte vanillesuiker

Bereiding:

Warm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop de eieren en suiker los met een mixer, zeker een minuut of drie. Meng hier daarna het bloem/meel, zout en bakpoeder doorheen, spatel dit voorzichtig door de opgeklopte eieren zodat er volume in blijft zitten.

Maak van dit beslag rondjes op de bakplaat en bak in ongeveer 10-15 minuten gaar en lichtbruin. De koeken zijn, mits goed verpakt, ongeveer drie dagen te bewaren, maar je kunt ze natuurlijk ook invriezen!

Voor 1 bananenbrood heb je nodig:

250 gram meel (ik gebruik altijd speltmeel)
200 gram magere kwark
3 eieren
2 grote rijpe bananen (of 3 kleinere)
2 tl bakpoeder
Snuf zout

Eventueel bosbessen, frambozen of noten (ik gebruik fruit uit de vriezer, deze kunnen bevroren in het beslag, een hand gehakte noten kan natuurlijk ook).

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ingevet cakeblik met bakpapier. Prak de bananen goed fijn en glad met een vork in een kom. Kluts hier vervolgens de eieren bij los. Voeg de kwark toe en meng zo glad mogelijk. Doe het zout en bakpoeder bij de bloem en meng dit door elkaar, voeg dit mengsel vervolgens bij de bananen, eieren en kwark. Roer de massa goed door elkaar, nu kun je er eventueel de bosbessen, frambozen of noten aan toevoegen.

Stort het beslag in de vorm en bak in 50 minuten af. Wanneer je hem uit de oven haalt, laat hem dan eerst goed afkoelen (ik ben ongeduldig en wil het vaak te snel uit het blik halen en snijden, maar dan krijg je hem niet mooi uit het blik en gesneden!).

Tip: vries dit in plakjes in, zodat je het een tijdje kunt bewaren en je elke ochtend een vers stukje hebt.

liefs Lotte

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s