In the spotlight: Fitmama Desiree

PhotoGrid_1464767582248 (1)

Wie ben je?

Ik ben Desiree en ben 28 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend en ons dochtertje Robinn van alweer 16 maanden. Ik werk 3 dagen per week in de kinderopvang en ben daarnaast druk met ons gezinsleven. Ik hou ervan om leuke dingen te ondernemen samen met Robinn, mijn vriend, vriendinnen of familie. Lekker fietsen, shoppen, stedentrips, zwemmen, uit eten of lekker samen met netflix op de bank. 

Hoelang ben jij al into sporten?

Toen ik 8 jaar oud was ben ik op atletiek gegaan hier heb ik tot mijn 13 de een leuke tijd gehad en rond mijn 16 de kwam ik weer terug om zelf training te geven aan de jeugd, helaas was dit na een tijd met werk lastig te combineren en ben ik gestopt.

Sporten heb ik altijd leuk gevonden. Vaak ging ik zelf hardlopen en volgende ik diverse groepslessen bij een sportschool. En had ik ambitie om een sportopleiding te gaan doen. In december 2013 kwam ik in contact met krachttraining, langzaam bij beetje raakte ik er mee bekend en ging ik het leuk vinden vooral om te zien dat ik er sterker van werd, mijn knie blessure verdween en viel er 6 kilo door af. 6 weken na mijn bevalling weer gestart met hardlopen en oefeningen thuis. Sinds december volg ik 1 a 2x in de week een kickboksles speciaal voor dames erg fijn om even helemaal los te gaan en een moment voor mezelf te hebben. De rest train ik thuis sinds kort dan ook gewichten gekocht dus steeds meer mogelijkheden. Ik probeer 4 tot 6x per week iets te doen aan sport soms ga ik ook hardlopen.

20160529_104305

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Hij heeft mij toen kennis laten maken met krachttraining en de wereld van beter eten en eiwitten omdat ik graag wilde afvallen. Dus kan niet beter antwoorden dan hij volledig achter mij staat. Inmiddels is hij begonnen met een opleiding tot voedingsconsulent dus hier in huis leeft het.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Mijn grootste doelstelling was 10 kg afvallen en dat bereikte ik vorig jaar zomer. Inmiddels is daar wel weer 4 kilo bijgekomen omdat ik te veel slechte gewoontes er weer op na hield. Mijn doel nu is dat mijn lichaam strakker gaat worden dus vetpercentage omlaag deze zou ik graag naar 20% willen dus nog 5,3% te gaan.

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Ik heb nodig nieuwe sportkleding nodig vind ik zelf. Meestal trek ik een lange sportlegging aan en een losse top erop met sport bh eronder. Wel heeft mijn sportkleding 1 eis en dat is een touwtje in mijn  sportlegging zodat ik deze strakker kan maken want hardlopen met een afzakkende broek is zo niet fijn. Daarbij schijnen heel veel broeken door hierdoor wordt mijn zoektocht wat lastig.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Omdat mijn vriend voor zijn werk doordeweeks weinig thuis is ben ik dus aan huis gebonden. Daarom sport ik thuis en het ideale is onze veranda waardoor ik altijd droog buiten kan trainen. Dus zodra Robinn slaapt ga ik aan de slag. Daarbij scheelt het wel weer reistijd. Maar ik mis de fitness wel hier was ik toch altijd wel een uur bezig en zijn er net wat meer mogelijkheden om te trainen.

PhotoGrid_1464767548709 (1)

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Na mijn zwangerschap ben ik nog een paar keer gaan trainen in de sportschool. Ik had een beginner schema en moest mezelf omhoog trekken en 1 van de toestellen, volgens mij zag dit er erg onkundig uit want er kwam zelfs een jongen vertellen dat dat meer iets was voor als je al wat langer sporten.

Wat is jouw guilty pleasure?

Koek, snoep en chips al heel mijn leven ben ik dol op alles wat lekker is tot mijn 18 kon ik dan ook eten wat ik wilde en bleef slank. Helaas veranderde dat daarna. Ik merk dat ik vooral snel naar drop pak als ik in de supermarkt ben helaas bestaan er geen gezonde dropjes zover ik weet. Op cheatday eet ik vaak of een lekkere lunch of avond maaltijd en daarnaast een lekker tussendoortje dat is net waar ik die dag zin in heb.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Doe het vooral voor jezelf! Maar ook dat gezond eten en sporten meer energie gaat opleveren. Laat je omgeving je niet demotiveren om een fitmama te zijn als jij dit graag wil ga er dan voor! ( moet ik zelf ook nog leren)

PhotoGrid_1464767602392 (1)

Bedankt Desiree voor je leuke bijdrage! Willen jullie Desiree volgen? Doe dit dan via haar eigen blog en instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s