In the spotlight: Fitmama Chantal

IMG_20160522_153321

Wie ben je?

Hey hallo! Ik ben Chantal, ik ben 29 jaar en heb één dochtertje van 4 (19-12- 2011). Ik heb een drukke baan als secretaresse bij een vastgoedbedrijf en daarnaast zorg ik ervoor dat het gehele landelijke secretariaat werkt zoals het hoort te werken. 

Naast alle uren die ik bezig ben met mijn dochtertje en mijn werk, ben ik vier keer in de week in sportschool te vinden. Dit doe ik twee dagen in de week voordat ik naar kantoor ga om 6.00 uur in de ochtend, wanneer de rest van het gezin nog in diepe rust is. Een keer in het weekend en de vierde keer doe ik vaak ergens tussendoor wanneer het kan, maar sla ik nooit over.

Ik houd van winkelen (je kunt tenslotte nooit pumps genoeg hebben), drankjes doen op het terras (lees: spa blauw, thee en soms een cola zero ter afwisseling), ga minimaal een keer per week uit eten, houd van weekendjes weg, van make-up en nagellak, ik schrijf graag en ik ben dol op eten in het algemeen! Wanneer ik niet eet, denk ik aan wat mijn eerstvolgende maaltijd zal zijn.

IMG_20160513_073715

Hoelang ben jij al into fitness?

Eigenlijk nog niet zo lang into krachttraining. Voordat ik zwanger werd van mijn dochtertje was ik eigenlijk helemaal niet sportief en at ik ongeveer iedere dag dezelfde maaltijd, simpelweg omdat ik niets dacht te lusten. Mijn zwangerschap was een ware hel en uiteindelijk werd mijn dochtertje geboren na 31 weken zwangerschap omdat ik het HELLP syndroom kreeg. Na een jaar heb ik de kans op herhaling van het HELLP syndroom laten onderzoeken en deze kans was groot. Dit kon drastisch verminderd worden door een gezonde levensstijl en dit was voor mij een extra reden om te gaan sporten. Bovendien was ik niet gelukkig met mezelf wanneer ik in de spiegel keek en daar wilde ik ook verandering in brengen. Na een periode van drie keer in de week hardlopen en gezond eten viel ik af, maar strakker werd ik niet. Ik besloot mij op te geven bij de sportschool en direct vier keer in de week te gaan trainen. Korte tijd later gaf ik mij op voor Personal Bodyplan en begon ik met sporten aan de hand van trainingsschema’s en te eten via een voor mij op maat gemaakt voedingsschema. Ik ben inmiddels klaar met vet verbranden en ga nu voor spieropbouw. Meer eten dus en zwaarder trainen, ik kan niet wachten.

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Hij doet zelf niet aan krachttraining, maar voetbalt actief en loopt daarnaast hard en doet aan wielrennen. Hij vindt mij vooral erg gedisciplineerd en wordt vrolijk van het feit dat ik tegenwoordig geregeld in de keuken sta om gezonde creaties in elkaar te flansen die hij dan ook met liefde opeet.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Mijn doel is nu sterker worden om spieren op te bouwen. Ik heb er heel veel zin in, maar vind het ergens ook wel spannend dat ik ineens (veel) meer moet gaan eten.

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Eigenlijk maakt het mij niet uit, zolang het maar strak om mijn lichaam zit, goed ademt en het oog wil ook wat, dus ik word er wel gelukkig van wanneer mijn kleding een beetje met elkaar matcht.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Ik krijg van heel veel mensen om mij heen te horen hoe ik het ooit voor elkaar krijg om vier keer per week te trainen. Het is soms wel even plannen, maar het is zo simpel; je moet het gewoon doen. Het klinkt wel heel makkelijk zo, maar als je echt wilt zoek je naar een oplossing. Wanneer je niet wilt, zoek je excuses.

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Gezien ik ’s morgens om 6.00u al in de sportschool sta en dan niet altijd al helemaal rise and shine ben, is het wel eens voorgekomen dat ik mijn shirt binnenstebuiten aan had. Maar om dat nou een blooper te noemen… 🙂

Wat is jouw guilty pleasure?

Sushi en chocolade! En pizza mag niet ontbreken. En dan vooral zo’n ultravet exemplaar van New York Pizza… Ik kan me van dat laatste eigenlijk niet eens meer herinneren hoe die werkelijk proefde.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Er zijn zo veel mensen die een oordeel hebben wanneer je bezig bent met voeding, gezond eten en gezond leven, dat het soms best vervelend is wanneer iemand voor de 97 e keer ongevraagd zijn mening geeft. Laat dat vooral je ene oor in gaan, om vervolgens het andere oor weer uit te laten gaan. Je moet tenslotte zelf de slingers ophangen en gaan voor je eigen geluk.

IMG_20160510_202910

 

Bedankt Chantal voor je leuke bijdrage 😀

Wil je Chantal blijven volgen? Volg haar dan op instagram

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s