Brood van Soma, ken jij het al?

SomaBen je niet dol op een gewone bruine of een witte boterham en wil je weleens wat anders? Probeer dan eens Brood van Soma! Ik heb het eerder in de winkel zien liggen maar had het nog nooit geprobeerd. 

Onlangs kwam daar verandering in doordat ik een heerlijk pakket met 3 soorten ontving en wat ben ik daar blij mee! Dit is echt ontzettend lekker roggebrood, dit smaakt vele malen beter dan een simpele volkoren boterham. Dit is pas echt genieten!

Brood van Soma

Het begint ruim 120 jaar geleden in een bakkerij Maastricht. Er wordt heerlijk brood en klein brood verkocht waarvan het heerlijke roggebrood één van de specialiteiten is. Na de oorlog wordt de bakkerij overgenomen. Doordat de economie weer opbloeit gaat het steeds beter met de bakkerij. In 1952 worden de deuren van Soma geopend in Gronsveld. De vraag blijft alsmaar stijgen waardoor de bakkerij in Maastricht wordt verkocht en men zich volledig kan richten op roggebrood. En door de passie van de bakkers komen er steeds meer heerlijke varianten op de markt.

soma-story-oude-bakkerij

In 1994 komt de familie Rovers aan het roer van Soma te staan en wordt er nieuw leven in de bakkerij geblazen. In 2003 verhuizen ze ze van Gronsveld naar Echt, de huidige locatie.

Inmiddels is het 2016 en Soma is inmiddels uitgegroeid tot een succesvol merk wat zich kenmerkt doordat het maar om 1 ding gaat.. het bakken van heerlijk brood met de puurste ingrediënten.

Producten

Of je het nou belegd met kaas, smeerkaas, sandwichspread, jam of wat honing .. elk plakje is een feestje. Brood van Soma heeft een ruime keuze aan verschillende soorten brood. Ik ontving speltkoren, waldkorn en rozijnen-noten. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan Brabants Rogge, Oberlander of Slank – in. Voor iedereen wat wils! Op de site van Brood van Soma kun je de soorten vinden onder Producten.

Soma Waldkorn

De favoriet van de kinderen! Ze hebben nog nooit roggebrood geproefd maar nadat mama enthousiast vertelde dat dit toch wel heel erg lekker was, wilden ze graag proeven. Conclusie, heel erg lekker! De kaas erop vonden ze niet zo lekker maar met een dun laagje boter was het het lekkerst. Ikzelf vond het met kaas, komkommer en rucola sla echt heel erg lekker! Bovendien vult het ook goed dus na 2 belegde plakjes zit je ook echt vol.

Soma Speltkoren

Ook dit vind ik een erg lekkere smaak. Ik kan er niks anders over zeggen 🙂 Ook dit vult goed waardoor je niet snel weer honger krijgt.

Soma Rozijnen – Noten

Niet mijn favoriet, maar dit komt puur doordat ik niet dol ben op noten. De smaak overheerst niet maar toch vond ik deze niet zo lekker als de andere 2 die ik heb mogen proeven. De kinderen daarentegen vonden het wel erg lekker, vooral met wat aardbeienjam.

Recepten

Hoe vinden jullie mijn Roggebroodsandwich met eiersalade? De credits gaan uit naar het recept welke ik vond op de website 😀 . Je kunt overigens nog veel meer lekkere recepten vinden op de website!

dav

Eindconclusie

Brood waarvan je echt geniet, wat vult en wat een ontzettend lekkere smaak heeft! Er zijn vele soorten waardoor er voor iedereen wat wils is. Brood van Soma is te koop in bijna alle Nederlandse supermarkten, onder andere C1000, Jumbo, Hoogvliet, Nettorama en Albert Heijn.

 

Ken jij Brood van Soma al? Wat is jouw favoriete smaak?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s