In the spotlight: FITGIRL Valerie

5a615bf4-aa7b-478b-8627-de945af6cad0

Wie ben je?

Hooi hooi! Ik ben Valerie Broeder, ik ben 23 jaar en ik woon samen met mijn vriend Tan en onze lieve zoon Cüneyt van 14 maanden samen in Barendrecht. Ik heb altijd veel van sporten gehouden. Turnen, dansen, voetballen en toen ik 14 was, was al ik al in de sportschool te vinden. Ik heb ook een sport en uiterlijke verzorging opleiding gedaan, een soort wellness opleiding! Heel leuk! Wat ik nu heel graag doe is fitness, uitgaan, lekker uiteten gaan en natuurlijk heel de dag leuke dingen doen en veel knuffelen met mijn zoontje!

Hoelang ben jij al into fitness?

Ongeveer 6 jaar terug werkte ik op een sportschool, hier deed ik toen ook spinning, cardio en soms een uurtje krachttraining of zumba.

Toen ontmoeten ik daar mijn vriend Tan, met hem ben ik vaker gaan fitnessen  en begon in het steeds leuker te vinden want ik zag goede resultaten. Samen begonnen we een healthy lifestyle en dat doen we nu nog steeds. Ik train nu ongeveer 4 à 5 x per week maar dan zonder hem want ik train nu op een sportschool waar een kinderopvang is.

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Hij vind het super leuk! Gelukkig! Maar dat komt omdat we samen een healthy lifestyle hebben 🙂 Hij is ook veel aan het training en altijd met m’n voeding bezig.  Dat scheelt al veel in een relatie denk ik!

valerie1

Waarom wilde je meedoen aan een wedstrijd?

Fitness werd echt een verslaving, ook tijdens mijn zwangerschap.. Ik zag mezelf steeds dikker worden, maar probeerde me er geen zorgen over te maken. Doordat ik mezelf steeds dikker zag worden maakte ik een afspraak met mezelf: na me zwangerschap keihard trainen om weer een strak lichaam te hebben. Die motivatie liep zo hoog op dat ik zelfs besloot om een wedstrijd te gaan doen.

Ik trainde tot mijn 8e maand van m’n zwangerschap en ik begon weer 7 weken na m’n bevalling. Ik moest wel rustig aan doen want ik ben bevallen met een keizersnede.

Ik trainde ongeveer 5 à 6 x per week, en volgende strakke schema’s. En na een zwaar jaar stond ik 13 maanden na m’n bevalling op het podium mee te doen aan m’n eerste bikini fitness wedstrijd! En ik werd 3e! Jeeeeejj!!! Hahaha

Heb je een bepaalde doelstelling, wil je opnieuw aan een wedstrijd meedoen?

Jaa! Haha, de volgende wedstrijd die ik mee wil doen is de Ironman/Ironmaiden in november 2016. Mijn eerste wedstrijd was een C wedstrijd, en omdat ik bij de top 3 ben gekomen mag ik door naar een B wedstrijd. Ik hoop hier weer in de top 3 te komen want dan mag ik door naar een A wedstrijd. Ik zou graag zover mogelijk willen komen hier in hahaha, dus ook de Nederlandse kampioenschappen.

Wat is volgens jou het grootste misverstand over girls into fitness?

Grootste misverstand? Hmmm.. Ik denk dat mensen al gauw denken dat vrouwen er mannelijk uit gaan zien van kracht training.. Wat natuurlijk helemaal niet waar is! Je krijgt er juist super mooie rondingen van! Oja alleen alleen je borsten worden wat kleiner hahaha!

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Ik sport altijd in een lange legging met een lang topje erop. Een goede stevige sport bh vind ik ook erg belangrijk. Ik heb geen favoriete merk,  ik heb echt van alles in m’n kast liggen. Van body engineers, Nike, Adidas maar ook gewoon H&M. Het is maar net wat ik leuk vind en lekker vind sporten.

2492cc05-54f4-4140-8282-68740e30e797

Train je alleen of met een trainingsmaatje?

Ik train nu eigenlijk bijna altijd alleen, omdat ik in de ochtend train ivm kinderopvang op de sportschool die alleen in de ochtend is. Ik vind het niet erg om alleen te trainen. Ik kan dan lekker me ding doen met muziek in m’n oren en dat zonder praatjes tussendoor.

Maar ik heb wel een trainings maatje Chantal waarmee ik af en toe in de avond train want zij werkt overdags helaas.. Haar heb ik ontmoet op de sportschool, samen met haar trainde ik ook voor onze wedstrijd want ook zij deed mee. Super leuk om dit samen met iemand te doen. Aan haar heb ik echt super veel steun gehad! Soms train ik ook nog gezellig samen met me vriend op zijn sportschool als ons zoontje bij een oppas is.

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Uhmmm.. Zit nu echt even goed na te denken!! Zal vast wel eens gebeurt zijn maar kan me echt niet herinneren haha!

Wat is jouw guilty pleasure?

Oh te veel te veel! Ik heb heel m’n wedstrijd voorbereiding over Twix gepraat hahaha dus dat is wel echt m’n favoriet ! Alles wat met chocola te maken heb eigenlijk hahaha!  En een Turks toetje Kunefe heet het! Ook heeeeeeerlijk! Als ik uiteten gaat eet ik het liefst in een Turks restaurant, dit was dus ook m’n cheatmaaltijd als ik mocht cheaten tijdens m’n wedstrijd prep haha.

Wat zou je andere fitgirls mee willen geven?

Wees tevreden met jezelf, vergelijk jezelf niet met andere. Probeer een realistisch doel voor te stellen maar probeer daarnaast ook te genieten! Het is niet erg als je even een training overslaat of een extra lekkere cheat eet. Probeer die dag erna gewoon weer op de pakken en gebruik het als een motivatie om nog harder te knallen met de gewichten!

f07cc4cb-db10-401c-96ce-eebb596748b7

Wil je meer weten van Valerie? Volg haar dan op instagram!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s