Aziatische boontjes met gehakt

IMG_20160323_192312

Dit recept is zo eenvoudig en smaakvol, dat ik het wel met jullie moet delen! Ik heb hem als eens op mijn site geplaatst en gelukkig was ik niet de enige die het zo lekker vond!

Gehakt en boontjes met een Aziatisch tintje, ik hou namelijk van kruidig eten en omdat mijn vriend uit Singapore komt, wordt er hier vaak volgens asian-style gekookt! De Hollandse pot opleuken vind ik dan ook een uitdaging, helemaal als het goed lukt. Serveer dit met rijst en je hebt een gezonde maaltijd op tafel staan! 

Wat heb je nodig voor vier personen:

500 gram rundergehakt (bij de slager)
500 gram sperziebonen gesneden
4 tenen knoflook
1 sjalo
2 rode pepers
3 el vissaus
1 el sojasaus
1 el ketjap
goede handvol verse basilicum
handje verse koriander
snuf peper en zout
snuf gember en venkelzaad

IMG_20160323_191828

Bereiding:

Snipper de sjalot. Hak de knoflook en de pepers fijn, haal eventueel de zaadlijsten uit de pepers als je niet van heel pittig houdt. (Ik vijzel de knoflook en pepers tot een pasta, dit hoeft niet, kan wel!) Stoom de sperziebonen tien minuten voor. (koken kan ook, zorg dat ze nog wel een “bite” hebben, met stomen behoud je de vitamines en vezels!)

Doe een scheut olijfolie in een wok of pan en fruit hier de knoflook, sjalot en pepers kort in aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Als dit bijna gaar is voeg je de gember, koriander en venkelzaad toe, peper en zout naar smaak. Voeg vervolgens ook de sperziebonen, vissaus, sojasaus en ketjap toe en schep alles goed om. Blijf altijd goed proeven! Voeg de basilicum en koriander toe wanneer het gehakt gaar is, eet smakelijk!

Eet smakelijk, liefs Lotte

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s