Review speelboerderij Pukkemuk Dongen

screenshotFlash

Afgelopen weekend bezocht ik samen met een vriendin en onze zoontjes speelboerderij Pukkemuk in Dongen. Dit is een ontzettend leuke speelboerderij waar ontzettend veel te doen is voor de kinderen en dat wil ik graag met jullie delen.

Pukkemuk is meer dan een gewone speeltuin. Er is binnen een geweldig, groot klimtoestel voor kinderen vanaf 4 tot en met 12 jaar en ook aan de kleinste kinderen (0-3 jaar) is gedacht. Maar buiten is nog veel meer te doen. Wij komen hier ook het liefste als het lekker en vooral droog weer is. Dan zijn de kinderen eigenlijk continu buiten en kunnen ze zich uren vermaken.

Er is binnen ontzettend veel plek om te zitten, dit is buiten helaas iets minder. Er is een terras, grenzend aan de speeltuin en je hebt daar een groot overzicht over een groot gedeelte van het terrein maar het zijn niet veel zitplaatsen. Je moet dus vroeg zijn om een plaatsje te bemachtigen op drukke dagen 😉

Omgeving

Allereerst wil ik zeggen dat er ontzettend veel groen is op de boerderij. Er zijn ontzettend veel bomen, planten, struiken en bloemen. Alles is erg netjes onderhouden.Tevens staan er overal prullenbakken. Dit is echt het visitekaartje van de speelboerderij.

DSC00075.JPG

Kinderboerderij

Er zijn ook ontzettend veel dieren. Geiten, schapen, konijnen, hertjes, eenden, varkens, vogels, cavia’s, vogels, kangoeroes en kippen. Al deze dieren zijn te vinden bij Pukkemuk en de meeste dieren kun je ook aaien. Momenteel zijn er een hoop kuikentjes en jonge geitjes, erg leuk om met de kinderen te bekijken.

Zandbak

Dit spreekt eigenlijk voor zich, het is echt een hele grote zandbak. Er liggen schepjes waar ze mee kunnen scheppen. Achterin is een kleine modderpoel en er staan wat klimtoestellen en er is een waterpomp, dus dit is ook erg leuk!

DSC00072DSC00049

Boerensprookjesbos

In Pukkemuk is een waar boerensprookjesbos aanwezig. Dit sprookjesbos is opgezet in een prachtige omgeving, er is hier ook zoveel groen aanwezig. Alles is prachtig groen en goed onderhouden. In dit sprookjesbos worden er door boeren en boerinnen verschillende verhalen verteld, alle verhalen zijn leuk om naar de luisteren en bovendien erg leerzaam voor de kinderen. Er is zelfs een spookboerderij aanwezig, griezelen maar!

Wat je ook in dit sprookjesbos vind, zijn dieren. Er zijn geitjes, kalkoenen en zelfs kangoeroes welke je vanuit een grote toren kunt bekijken.

DSC00071

Klompjesbaan

De bootjes, in vorm van klompjes, varen een automatisch rondje door de baan. Het mooie is dat dit automatisch gebeurt en je als ouder zijnde langs de volledige baan kunt meelopen. Er staat een medewerker welke je kindje meehelpt met het in- en uitstappen.

Watersplashtoestel

Dit is DE favoriet van Sem en Daan! Vanaf het moment dat we binnen waren, wilden ze al naar het watersplashtoestel. Dat vind ik ook niet zo gek, want wat is dat leuk zeg!

Er kan volop van de glijbaan worden gegleden, er zijn waterpistolen en er is een kruiwagen die vanaf boven het water naar beneden stort. Het is zo gemaakt dat er continue afloop van water is, waardoor dit voor de kleinste kinderen ook erg veilig is. Bij het watersplashtoestel zijn volop picknicktafels met parasols aanwezig waar je lekker kunt zitten en je kinderen in de gaten kunt houden.

DSC00054DSC00053

DSC00061

Eind maart is er een grote airtrampoline geplaatst wat ook erg in de smaak viel bij Sem en Daan.

DSC00055.JPG

Toiletgebouw

Dan is er nog iets wat ik wil aankaarten. Het gebouw achter de airtrampoline op de foto hierboven, is een nieuw toiletgebouw. Dit is een prachtig toiletgebouw! Ik kwam binnen en mijn eerste reactie was, WAUW! Zelden heb ik zo’n mooi toiletgebouw gezien in een speeltuin of op een speelboerderij. Uiteraard heb ik hier ook foto’s van gemaakt om dit aan jullie te laten zien. Er zijn voldoende toiletten en er is ruimte om je kindje te verschonen.

Overig

Er staan op het terrein bewegwijzeringsbordjes voor als je even niet meer weet waar wat is 😉 En dat kan ik goed begrijpen want het is een groot terrein, alles is groots opgezet. Er zijn ook nog diverse schommels en er is een grote voetbalkooi, waar je je bal niet kunt verliezen 😉

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Horeca

Er is een kleine maar uitgebreide menukaart, voor iedereen wat wils. Denk aan frietjes, lekkere broodjes, pannenkoeken of een heerlijke salade. Wij bestelden een kip- en een tonijnsalade en o, wat was dit lekker! Het eten kun je binnen of buiten nuttigen. Als je een allergie hebt, kun je dit ook aangeven en dan zal er rekening mee worden gehouden.

Overige informatie

Wil je meer weten over deze ontzettend leuke speelboerderij, breng dan een bezoekje aan de website.

 

 

3 gedachtes over “Review speelboerderij Pukkemuk Dongen

  1. Het is zeker een leuke speelboerderij. Ik ben er vorig jaar geweest met mn zoontje van toen 5. Hij vond het er geweldig. We stonden toen in de buurt op een boerencamping. Waardoor we een goedkope vakantie hadden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s