In the spotlight: fitmama Yasmin

image1 (1)

Wie ben je?

Hoi!! Mijn naam is Yasemin ik ben bijna 34 jaar al 12 jaar gelukkig getrouwd en moeder van een prachtig meisje van twee.
Mijn hobby’s zijn sporten en alles onderzoeken op het gebied van een healthy lifestyle. En daarnaast vind ik het vooral leuk dingen in de buitenlucht te doen met mijn dochtertje.

Hoelang ben jij al into fitness?

Ik heb altijd al gesport van kinds af aan maar sinds ik moeder ben is het nog belangrijker geworden voor mij. Het geeft een stukje rust in de onrust. Als moeder heb je het zo druk. Mijn man is veel weg voor zijn werk

waardoor ik er veel alleen voor sta. En dan is een uurtje sporten echt mijn therapie. Daarna voel ik me energieker en opgeladen en kan ik er weer tegen aan. Ik sport zon 3 a vier keer per week. En doe op dit moment vooral
kracht training omdat ik sterker wil worden. Maar Bodypump vind ik ook super leuk en hardlopen doe ik graag buiten in de zomer.

image1-2

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Mijn man houd ook van sporten en doet aan kracht training. Hij vind het knap dat ik zo consequent ben omdat hij wel eens een periode wat minder sport. Dan probeer ik hem weer mee te slepen maar dat werkt niet. Hij komt vaak vanzelf weer in de flow en dan gaan we gezellig samen naar de sportschool of hardlopen.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Mijn doel is op dit moment sterker worden. Ik wil zwaarder kunnen trainen zodat ik wat spier op kan bouwen. Ik heb heel lang bodypump gedaan maar liep op een gegeven moment vast. Nu werk ik met een schema aan spieropbouw en dat is een leuke nieuwe uitdaging. En het is goed om je lijf nieuwe prikkels te geven.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Mijn dochter staat voorop natuurlijk. En juist daarom plan ik het sporten wekelijks in zodat ik een energieke vrolijke mama kan zijn voor haar. Een gezond stukje egoïsme bewaren als je moeder bent is zo moeilijk maar ook zeer belangrijk.
Als moeder heb je alles over voor je kind waardoor jij jezelf wel eens vergeet. Dat gaat je op den duur opbreken en daar word je geen leuker mens van. Door regelmatig ook dingen te doen die jou blij maken en energie geven kan je er als moeder weer
beter voor je gezin zijn. Deze gedachte helpt mij om het sporten een consequent plekje te geven in mijn leven. Onze sportschool heeft gelukkig een crèche waar mijn dochter een uurtje heen kan als ik sport. Maar in de zomer ging ik ook wel eens een stuk hardlopen of wandelen achter de wagen op haar slaaptijden. Zo vind je wel mogelijkheden als je het echt graag wil.

DSC_9176

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Zo vaak haha! Ik kan echt een stuntel zijn. Ik ben bijvoorbeeld een keer omgevallen toen ik 60 kilo ging squaten. Ik was mezelf ook nog aan het filmen. Dit filmpje staat op mijn Instagram. Je kan natuurlijk niet alleen maar je succesjes delen 😉

Wat is jouw guilty pleasure?

Vlaamse friet of nachos met kaas uit de oven vind ik heerlijk! En chips koop ik bijna nooit omdat ik daar niet van af kan blijven.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?
Dat je super trots mag zijn op alles wat je doet! Mama zijn is al topsport als je het mij vraagt en als je daarnaast de tijd vind om te sporten ben je echt een powervrouw!

Dank je wel Yasmin voor je leuke bijdrage !

Je kunt Yasmin volgen op instagram en ze heeft ook een erg leuke blog, genaamd http://lailai-babyandme.com/ 😀 Ik zou zeker een kijkje nemen!

DFH_2468

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s