Pasta met zalm

IMG_20160422_172029

 

Vandaag mag ik het eerste recept met jullie delen, wat leuk! Ik heb ervoor gekozen om een recept te delen welke al eens gedeeld is op mijn eigen site, omdat deze zo goed in de smaak is gevallen. Natuurlijk heb ik hem voor jullie wel iets aangepast zodat hij nog lekkerder is geworden! 

Pasta en zalm vind ik een fijne combinatie, helemaal zoals dit recept, omdat het zo ontzettend snel en eenvoudig klaar te maken is. Je kookt alleen de pasta en de rest gooi je er vervolgens gewoon bij in, simpeler kan bijna niet?

Zalm bevat veel gezonde vetzuren, niet voor niets luidt het advies om een-a- tweemaal per week vis te eten, met deze pasta is dit absoluut geen straf!

Wij hebben een groot gezin (twee volwassenen en vier kinderen die dit heerlijk vinden), we houden ook altijd iets over, wat de volgende dag dan weer als lunch gegeten wordt. Houdt hier rekening mee bij de ingrediënten, als je met slechts twee volwassen personen bent kun je rustig de helft nemen van alles!

Ingrediënten:

500 gram volkoren pasta

200 gram gerookte zalm

bakje roze garnalen

3 eetlepels ricotta

Flinke hand rucola

Kappertjes (ongeveer 3-4 eetlepels, naar smaak)

Sap van een halve citroen

Drie theelepels dille (vers of uit een potje)

Drie theelepels mierikswortel

Peper en zout

Bereiding:

Kook de pasta. Snijdt ondertussen de zalm in kleine snippers. Wanneer de pasta klaar is,spoel dit dan af met koud water (om plakken te voorkomen) en sprenkel er eventueel wat olijfolie over. Doe de pasta samen met ricotta, mierikswortel, citroensap, dille, peper en zout in een kom en meng dit goed door. Voeg vervolgens de zalm, garnalen, kappertjes en ricotta toe en klaar is jouw heerlijke pasta! Eenvoudiger kan bijna niet! Wij serveren hem altijd met een fijne komkommersalade. Optioneel kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld fetakaas toe te voegen. Smaken verschillen altijd, dus varieer en doe er vooral iets bij als je dit lekker vindt.

Eet smakelijk, liefs Lotte

Volg Lotte ook op Instagram of op facebook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s