In the spotlight: Fitmama Kirstin

12736808_962231097157913_1872320654_o

Wie ben je?

Ik ben Kirstin, 30 jaar, inmiddels een gecertificeerd personal trainer en mama van 3 bengeltjes. 2 jongens, 8 en 5 jaar oud en een meisje van 2,5. Op het moment is mijn grootste hobby toch wel fitness, maar ik heb een enorme passie voor snowboarden en skaten en ik zou heel graag weer willen gaan surfen deze zomer. Met de komst van onze 2e zoon is het er helaas niet meer van gekomen om de sneeuw op te zoeken, maar daar hopen we volgend seizoen verandering in te brengen.

Hoelang ben jij al into sporten?

Als klein meisje was ik altijd al erg actief. Ik heb van mijn 4e tot mijn 17e aan klassiek ballet gedaan en ben op mijn 6e begonnen met inline skaten. Eerst braaf voor het huis, daarna met papa door het hele land. Zo hebben we samen ooit is de elfstedentocht geskate. Ik was een echt jongensmeisje. Een paar jaar later ben ik begonnen met stuntskaten. Samen met een vriendinnetje was ik elke dag in het skatepark te vinden. Ik was nergens bang voor en deed alle trucs die alle jongens ook deden, waardoor ik al gauw “het meisje van het skatepark” werd. Door het skaten leerde ik het snowboarden kennen en na lang smeken mocht ik met een vriendinnetje op een snowboardtrip naar Oostenrijk. Toen ik daar eenmaal op mijn boardje stond wist ik; Dit is het! Dit wil ik de rest van mijn leven doen! Ik ben mijn diploma’s gaan halen om les te mogen geven in het buitenland en heb dat een jaartje gedaan totdat mijn eerste zoon geboren werd.Ik fitness nu ongeveer 2 jaar. Daarvoor was ik vooral bezig met zwanger zijn, kinderen krijgen enwerken. Ik ben begonnen omdat ik niet blij was met mezelf. Ik was altijd sportief en deed eigenlijk niks meer sinds ik kinderen had gekregen. Vooral omdat ik al sinds 2008 met erge rugklachten kampte en zat daardoor al lange tijd in de ziektewet. Ik ben begonnen op mijn zolder. Ik had ernstige rugklachten en durfde de gym niet in. Bang dat ik zwaar voor paal zou staan. Mijn vriend kocht een squatrek en drukbank, ik ben gaan you-tuben op oefeningen om mijn rug sterker te maken en zo ben ik begonnen. Pas in oktober vorig jaar durfde ik het aan om naar een echte sportschool te gaan en eigenlijk alleen omdat ik 8 weken voor de SAP Cup besloot daaraan mee te doen en ik dan toch echt “serieus” aan de bak moest. Ik train nu 5 a 6 keer per week.

12544660_946413958739627_391064649_o

Wat vind je partner van je fit lifestyle?

Mijn vriend vindt het heerlijk. Hij was altijd al into fitness. Nu gaan we samen en motiveren we elkaar. Hij helpt mij met mijn borst trainingen, omdat ik dat echt vreselijk vindt en ik beul hem af als we benen moeten trainen. Ik maak zijn voedingsschema en probeer zoveel mogelijk voor ons te mealpreppen.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Mijn doelstelling lijkt heel duidelijk. De Enercup op 2 oktober dit jaar. Ja, daar train ik voornamelijk voor, maar het is voor mij vooral een hele fijne uitlaatklep. In de gym kom ik tot rust en gooi ik alle stress van die dag even van me af. Rustdagen vind ik dan ook echt niet leuk, maar wel noodzakelijk. Als ik verder kijk dan de Enercup… Ik wil volgend jaar heeeel graag meedoen aan een mud run en ik heb mijn zoon beloofd om na de Enercup samen met hem op zijn crossbaan in Kampen te gaan fietsen. Dat geeft mij nu al knikkende knietjes.

In wat voor sportkleding train jij het liefst?

Ik heb best wel wat sportkleding. Van elk merk wel wat, maar pak eigenlijk steeds mijn reebok broek. Die zit gewoon het fijnst. Tenzij ik benen train, dan draag ik het liefst een short anders vind ik het irritant bij mijn knieën. Dat geldt ook voor shirtjes, die moeten niet te strak bij mijn oksels zitten. Daar kan ik me echt kapot aan ergeren. Ik wil het liefst het gevoel hebben alsof ik niks draag. Dan ben ik tevreden.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Mijn kinderen weten niet beter dan dat papa en mama veel sporten en dat we veel en gezond eten. Ze leggen het vaak uit aan vriendjes die komen spelen. Mijn oudste zegt vaak “mijn moeder eet altijd gezond, veel eiwitten enzo, want ze heeft na de zomer een wedstrijd.” Alle drie de kinderen zijn erg actief. Mijn oudste doet aan fietscross en heeft bijna elk weekend wedstrijden. Met hem train ik 1x per week. Dat vindt hij erg leuk. Daarnaast leren we hem dat het belangrijk is om gezond te eten om goed te kunnen presteren. Bij wedstrijden vraagt hij me om advies en ben ik mama en een beetje trainer. Soms is dat wel lastig. Als trainer moet je ook kijken naar wat iemand niet goed doet en dat wil een kind niet altijd van zijn moeder horen. Mijn dochter gaat nog niet naar school en is er vaak bij als ik trainingen geef. Dit zorgt voor het paplepel effect. Ik denk dat ze inmiddels zelf al een training zou kunnen geven. Ze kan in ieder geval al netjes een hele hoop oefeningen voordoen! Haha Zelf trainen doen we als de kinderen op bed liggen. Ik heb een hele lieve nicht/vriendin 2 deuren verder wonen die dan met de babyfoon een oogje in het zeil houdt.

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Hahahaha heb je even? Ik denk dat dat onvermijdelijk is. Ik probeer vaak nieuwe dingen uit en soms gaat dat goed en soms ook helemaal niet. Laatst wilde ik step ups doen met de Smith machine. Ik was toen zo gefocust bezig en de pijn aan het verbijten dat ik niet door had dat mijn step weggleed en toen werd ik bijna onthoofd. Dat zag er echt belachelijk uit.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Mocht je net willen beginnen, Go for it! Trek je niks aan van wat anderen daarvan vinden, let niet op wat anderen aan het doen zijn. Focus op jezelf. Je doet dit voor jezelf en hebt niemands goedkeuring nodig. Voel je je toch wat onzeker dan is het echt fijn om iemand te vinden die een plan voor je kan maken en je op weg helpt. Voor de fitmama’s die al een tijdje meegaan! You go girl!! Respect voor jullie allemaal, want zo makkelijk is het echt niet.

62567_944662022248154_1451881750370231525_n

Bedankt Kirstin voor je leuke bijdrage en alvast heel veel succes gewenst tijdens de Enercup! Wil je Kirstin blijven volgens tijdens haar weg naar de Enercup in oktober 2016? Volg haar dan op instagram 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s