Bootybuilding 1.0 met band en elastiek

Dit keer wil ik het met jullie hebben over oefeningen welke je met een resistance band en elastiek kan uitvoeren.

Resistance band

Ik vind de band het fijnst voor schouder oefeningen en ik gebruik de band tijdens het squatten. Squatten? Ja inderdaad 😀 ik zal jullie vertellen hoe ik dit uitvoer. Ik doe de band achter een paal of pilaar doe, zet een aantal stappen achteruit en zorg dat de band op spanning staat. Vervolgens maak ik een diepe squat en ik zorg ervoor dat mijn armen gestrekt zijn en op spanning blijven. Ik voer dit meestal 3x 15 uit. Achter het laatste setje doe ik meestal een super setje, 15 herhalingen zo laag mogelijk (zonder omhoog te komen). Burn baby burn! Voor jullie heb ik in ieder geval als eerste gefilmd hoe ik de squats met band uitvoer. Let niet op mijn hoofd, dit was gefilmd tijdens het 3e setje. Tijdens de eerste 2 setjes ging het filmen niet helemaal goed  😀

Ook een super oefening is het squatten met het elastiek om de bovenbenen, dit voor extra weerstand. Zet je voeten schouderbreedte en draai je tenen iets naar buiten. Zorg ervoor dat het elastiek om je bovenbeen zit. Daarna kun je de squat uitvoeren.

Als laatste nog 2 oefeningen welke je met het elastiek kunt uitvoeren. Doe het elastiek om je enkels of kuiten en til 1 been op rechts naar buiten en kom weer terug, zorg ervoor dat je spanning op je elastiek blijft houden! Met deze oefening spreek je je dijen aan. Ik doe deze zelf 3x 20 per been.

Een andere oefening met het elastiek om je enkels danwel kuiten is de kickback. Sta met 2 benen op de grond en zet 1 voet naar achter. Vanuit die positie komt je achterste been met een kick omhoog. Laat deze niet helemaal terugkomen en hou opnieuw de spanning op het elastiek. Dit is een echte killer voor de billen!

Alle bovengenoemde oefeningen heb ik in dezelfde volgorde voor jullie gefilmd zodat jullie er een beter beeld bij krijgen.

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=ckK3a0-kmf0

Ook vind ik de band fijn voor mijn biceps en rug.

dav

Biceps

dav

Rug

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s