Lekkere verantwoorde snacks!

Na een ruime week geen snacks te hebben gehad, op komkommer na, begon het weer te kriebelen om zelf wat lekkers te maken! Zo gezegd, zo gedaan en dat met de dingen die ik nog in huis had ๐Ÿ™‚ Super snel gemaakt en o zo lekker! En dit deel ik uiteraard graag met jullie.

chocwafel

Chocolade rijstewafel

Heel simpel maar een snack die mag! ๐Ÿ˜‰ Het enigste was je nodig hebt, zijn rijstewafels en PURE chocolade .. ik heb meestal pure chocolade met 72% cacao.

De rijstwafels heb ik in stukjes gebroken en de chocolade heb ik au bain marie laten smelten. Daarna heb ik de stukjes rijstwafel door de chocolade heen gedaan en hard laten worden in de koelkast. En dan heb je al een heerlijke tussendoortje!

Havermoutkoekjes

Een paar weken geleden heb ik al getracht zelf havermoutkoekjes te maken, dit mislukte echter. De koekjes waren echt veel te zacht en totaal niet lekker. Eergisteren kwam ik dit makkelijke recept tegen en toch wilde ik weer eens een poging wagen. Ik had immers alles in huis.

Wat heb je nodig?
1 banaan
7 eetlepels havermout
1 theelepel kaneel
2 handjes rozijnen

dav
Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Prak ondertussen met een vork de banaan samen met de havermout, kaneel en rozijnen en verdeel het daarna in repen of blokken.

Zet het daarna in de oven. Ik heb ze 25 minuten in de oven gehad omdat ik ze iets bruiner wilde hebben. Als je ze uit de oven haalt, doe je nog wat gesmolten chocolade over de koekjes en voilรก. Laat ze daarna nog wel wat afkoelen, althans ik vind ze koud wat lekkerder ๐Ÿ˜‰ En je hebt heerlijke gezonde koekjes onder toevoegingen.

sdr

3 gedachtes over “Lekkere verantwoorde snacks!

  1. Pingback: 26 Lekkere hapjes en snacks voor op een feestje, of bij de TV. | PINKPRESS.NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s