In the spotlight: Fitmama Karin

FB_IMG_1457893464302

Wie ben je?

Hallo, mijn naam is Karin, ik ben 42 jaar, getrouwd en ben moeder van 4 schatten van dochters: Maaike van 14 jaar, Imke van 13 jaar, Emy en Amber van 11 jaar. Verder hebben we een lief hondje genaamd Noortje (ook een meisje natuurlijk ;)). Sinds de komst van onze eerste dochter heb ik mijn baan opgezegd en ben ik fulltime huismoeder geworden.

Sinds kort heb ik een Facebook-pagina aangemaakt genaamd Karin’s missie, waaraan ik een deel van mijn vrije tijd besteed. Mijn hobby’s zijn verder: koken, gezonde voeding en leefstijl, sporten, tuinieren, lezen en creatief bezig zijn.

Hoelang ben je al into fitness?

In december 2014 ging bij mij de spreekwoordelijke “knop” om wat betreft mijn leefstijl. Ik woog meer dan ooit tevoren en had veel lichamelijke klachten. Ik sportte nooit. De drempel naar de sportschool was op dat moment zo hoog dat ik besloot om me in te schrijven bij een club waar je onder begeleiding in een warmtecabine kunt sporten en waar je ook door een diëtiste begeleidt wordt. Ik ben toen in 8 maanden tijd 30 kilo vermagerd.

Ik hervond mijn plezier voor het bewegen/sporten en op een gegeven moment waren de wekelijkse twee sportmomenten niet meer voldoende. Ik schreef me in bij een sportschool. Daar volgde ik met veel plezier ongeveer 4 tot 5 keer per week de groepslessen: Power, XCO, Combinatics en Balance. Inmiddels heb ik mijn abonnement wegens diverse redenen opgezegd en ben ik het thuissporten aan het ontdekken. Ik heb een step aangeschaft omdat dat momenteel mijn favoriete workout is, en ik sta nu regelmatig voor de tv een youtube-workout te doen op die step of op mijn matje. Ook ga ik sinds kort “hard”lopen. Dat probeer ik 2 keer per week te doen. Als alles mee zit ga ik ook nog 1 avond per week zwemmen.

FB_IMG_1457893434565

Heb je een bepaalde doelstelling?

Mijn doelstelling is: een gezond, fit en slank leven. Dat wil ik bereiken door me te verdiepen in gezonde voeding, een gezonde leefstijl en door regelmatig te bewegen. Om mijzelf gemotiveerd te houden heb ik de Facebook-pagina Karin’s missie aangemaakt. De pagina werkt voor mij als een soort “stok achter de deur”. Een hele fijne bijkomstigheid is dat ik merk ik dat andere dames mijn pagina volgen en er ook door gemotiveerd worden.

In wat voor sportkleding sport jij het liefst?

Ik ben helemaal gek op sportkleding en heb inmiddels een grote stapel in mijn kledingkast liggen. Momenteel draag ik het liefste een lange sportlegging van GAP met daarop een sporttop van Nike of Adidas. Een leuke outfit werkt voor mij motiverend. Als ik een leuk setje klaar leg, heb ik zin om het aan te trekken en aan de slag te gaan.

Hoe combineer jij trainen met het mama zijn?

Het combineren van een druk gezin met tijd voor mijn workouts blijft een uitdaging. Ook al gaan mijn kinderen naar school, er is altijd wel wat te doen. Dan weer een afspraak bij de orthodontist dan weer een open dag of gesprek op school of een activiteit bij een van de vele clubjes, en dan is er ook nog regelmatig iemand ziek thuis waar ik voor wil zorgen.

Vandaar ook mijn beslissing om thuis te gaan sporten. Dan kan ik helemaal zelf mijn tijd indelen voor mijn workout. Ik ben een absolute plan-fan. Mijn agenda is heilig. Zo maak ik een weekplanning voor het eten en plan ik ook mijn sportmomenten in. Er kan altijd iets tussen komen maar ik probeer me zoveel mogelijk aan mijn planning te houden.

IMG_20160308_082420

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het sporten?

Een echte blooper heb ik niet echt gemaakt. Behalve die keer dat ik vroeg in de ochtend naar de sportschool ging en er halverwege de les achter kwam dat ik mijn shirt binnenste buiten aan had. Gelukkig is het in de groepsleszaal altijd wat duister dus volgens mij heeft niemand het gezien.

Wat wil je een andere fit mama meegeven?

Wat ik wil meegeven is dat ook al ben je 40+, heb je een druk gezin, wellicht overgewicht en denk je dat sporten niet “jouw ding” is: zet de stap en werk aan jezelf. Je bent sterker dan je denkt. Er is ongetwijfeld een sport die bij je past. Het is geen wedstrijd, je hoeft niemand iets te bewijzen. Je werkt aan je eigen lichaam en welzijn. Wanneer je je goed voelt in je lichaam, straal je dat ook uit.

1456593154070

Wat een prachtig resultaat van Karin!

Wat een inspirerend verhaal! Als jullie Karin willen blijven volgen, like haar facebookpagina zodat je op de hoogte blijft –> Karin’s missie 

2 gedachtes over “In the spotlight: Fitmama Karin

  1. Echt een motiverend verhaal. Veel punten waarin ik mij kan verplaatsen. Ben ook moeder van 4 Kids. En heb ook overgewicht.
    Ik vind het knap dat je jouw doel heb bereikt,ondanks een drukke schema en allerlei verplichtingen.
    Nou ik nog….

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s