Fitmama Mirjam

IMG_20160303_221857

Wie ben je?

Ik ben Mirjam en ik ben 34 jaar, ik heb 3 mooie meiden van 5, 7 en 11 jaar. Ik ben getrouwd met een sport gek dus niet zo raar dat ik ook ‘besmet’ ben met het sport virus. Mijn grootste hobby is paardrijden maar daar ben ik mee gestopt toen ik 24 weken zwanger was van mijn jongste spruitje. Paarden blijven mij fascineren en met mooi weer maak ik graag een buitenrit waar ik vroeger altijd op ponykamp ging in Loon op Zand. Heerlijk! Mijn grootste hobby nu is sporten en daarnaast leer ik voor gewichtsconsulente dus ik heb het druk zat met mijn gezin, werk, sport en studie! 

Hoelang ben je al into fitness?

Ik heb altijd graag gesport maar de fitness? Dat was toch zeker niks voor mij! Weleens een jaar abonnement gehad en welgeteld 3 keer geweest. Tot het dochtertje van goede vrienden van ons ongeneeslijk ziek werd en ik besloot om voor het goede doel én ter nagedachtenis van haar de Kika run te gaan doen. Ik ben met behulp van Evy met hardlopen begonnen en heb de 5 kilometer gehaald. Hierna door gegaan in de sportschool omdat ik bewegen toch wel erg leuk vond en mijn lijf dit erg fijn vond. Er bestonden ook groepslessen en ik besloot om eens een proefles te nemen: verslaafd!
IMG_20160303_230730.png
Ik fitness nu meestal 1 á 2 keer in de week. Doe 2 keer per week aan de groepsles Bodyshape en ik probeer iedere week 1 á 2 keer te hardlopen. Dit laatste puur voor mijn conditie omdat ik hardlopen echt dodelijk saai vind. Daarnaast ben ik erg met mijn voeding bezig omdat ik PDS (prikkelbare darm syndroom) heb en ik niet alle voeding tolereer. Door meer beweging, minder koolhydraten en bewuster eten is mijn PDS draaglijker geworden en minder actief. Allemaal voordelen dus!
In wat voor sportkleding train jij het liefst?
Wat ik graag draag tijdens mijn sporten zijn strakke 3 kwarts broeken. Dat mijn benen lekker stevig verpakt zitten. Qua shirt sport ik het liefste in ruim vallende tank tops en daaronder een stevige sport bh zodat niet alles heen en weer wiebelt als ik op en neer
spring.
Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?
Gelukkig ben ik in de luxe positie dat mijn ik schoolgaande kinderen heb en thuis werk dus zodra de kids op school zitten ga ik direct na het weg brengen van de kids door naar de sportschool. Zijn er zieke dan probeer ik thuis via YouTube aan mijn beweging te komen of zodra papa thuis is ga ik naar de sportschool. Ik sla zo min mogelijk over. Toch probeer ik in de korte school vakanties ook een vakantie voor mijn lijf in te lassen. Alleen qua sport en niet qua voeding!
IMG_20160303_221822
Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?
Bloopers, welja! Van de loopband afspringen terwijl mijn telefoon nog op het apparaat lag met de oordopjes in mijn oren. Auw! Of netjes mijn apparaat schoonmaken en erachter komen dat je gebruik hebt gemaakt van het apparaat ernaast. Gelukkig nooit gestruikeld of wat dan ook, dat is echt mijn ergste nachtmerrie.
Wat wil je een andere fitmama meegeven?
Wat ik zou mee willen geven aan alle fit mama’s: iedereen is een beginner geweest. Het is nooit te laat om te beginnen! Als je echt wilt lukt het jou ook. Geef nooit op en gooi alle smoesjes in de prullenbak. Je leeft voor jezelf en werk daar ook naar.
Wil je graag meer zien van Mirjam, volg haar dan op Instagram!

 

Een gedachte over “Fitmama Mirjam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s