Vakantie 2016 .. Frankrijk, La Bastide En Ardeche!

20150722_120032.JPG

Leuk leuk ! Mijn aangevraagde vakantie is eindelijk goedgekeurd op mijn werk dus we kunnen een vakantie gaan uitkiezen .. maar, hadden we er eigenlijk al niet 1 uitgekozen? 🙂

Vakantie aanvraag indienen!

Waar veel bedrijven al in november of in december vragen om de verzoeken met betrekking tot vakantie kenbaar te maken, heb je bij ons op het werk altijd tot halverwege het jaar de tijd om een verzoek in te dienen. Nee, dat is niet helemaal waar maar dit jaar mochten we het zelfs tot 1 maart indienen! Gelukkig werd dit vervroegd naar 29 januari 2016. Op 2 februari 2016 kreeg iedereen het verlossende woord, zodat iedereen lekker op tijd een plaatsje op de camping kan boeken of nog gebruik kan maken van de vroegboek korting.

La Bastide en Ardeche

Wij hadden onze keuze al snel gemaakt in ieder geval! Vorig jaar waren we voor het eerst met ons gezin in Zuid-Frankrijk, in het plaatsje Sampzon in de Ardeche. We zijn 15 nachten op de Nederlandse camping La Bastide en Ardeche geweest en hebben het daar ontzettend naar ons zin gehad. Deze camping is trouwens geselecteerd als 1 van de 10 beste kindercampings van Europa. We hebben het vorig jaar zo naar ons zin gehad, dat we hebben besloten om dit jaar terug te gaan naar deze leuke, gezellige en kindvriendelijke camping.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Omgeving

Want zeg nou zelf; een mooie camping, direct aan de rivier Ardeche met een eigen privé zandstrand, wie wil dat nou niet? In het water liggen wel stenen maar met waterschoenen kun je hier prima overheen lopen. De stenen waren trouwens ook favoriet van Sem en Daan. Vele dammen gebouwd! Sem vond het trouwens ook een leuk idee om met stenen te gooien, hij gooide iets uit de richting en de steen belandde bij papa op zijn hoofd. Deze moest naar de huisartsenpost en worden gehecht, OEPS! Dat doet Sem dus nooit meer. De camping is gelegen in een prachtige omgeving vlakbij een mooi kasteel en de Pont D’Arc.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zwembaden

Er zijn 2 zwembaden aanwezig op de camping waarvan 1 kinderbad. Helaas geen duikplanken of glijbanen voor de kinderen aanwezig.Maar Sem en Daan waren hier toch nog te klein voor, althans voor de duikplank. Maar ze hebben zich ontzettend goed vermaakt met opblaaskrokodillen, waterpistolen, ballen en matjes. Het zwembad heeft een trap over de hele breedte en loopt netjes af. Er zijn voldoende ligbedjes en parasols aanwezig.

Fitness area

Andere voordelen van deze camping. Er zit een leuk restaurantje waar je lekker kunt eten, wel van te voren reserveren 😉 en ze hebben een snackbar waar je frietjes en frikandellen kunt bestellen. Tevens is er een winkeltje waar ze elke ochtend heerlijke verse broodjes hebben. Voor de grotere kinderen of volwassen is er een tennisbaan aanwezig en naast het zwembad is een fitness area. Daar was ik  heel blij mee. Ja, zelfs op vakantie dacht ik aan sporten. Eigenlijk mocht ik mijn sportkleding niet meenemen van mijn vriend maar de kleding had ik een hoekje in de koffer verstopt haha. De eerste ochtend was ik al heel vroeg wakker terwijl de rest nog in diepe rust was, dus hup sportkleding aan en een rondje rennen over de camping en 30 minuten in de fitness area. Ok, het is geen sportschool maar je kunt zeker lekker bewegen 😀 ik kon namelijk echt NIET zonder! Dus dit heb ik 2x per week gedaan.

11064680_990076507678573_6562363204019105015_n

Uitstapjes

Wij zijn niet veel weggeweest want het was prachtig weer en de kinderen vonden het zwembad erg lekker. Papa en mama ook trouwens 😉 Maar ik wil toch een aantal uitstapjes met jullie delen.

  • De Krokodillenboerderij in Pierrelatte. De naam doet je denken dat je een bezoek brengt aan een boerderij maar niets is minder waar. Het is een heuse mini dierentuin met vooral heel veel krokodillen 😉 , slangen en schildpadden. Met meer dan 300.000 bezoekers per jaar is dit zeker een van de belangrijkste toeristische attracties in de omgeving. Buiten is ook een erg leuke speeltuin voor de kinderen. Dagelijks zijn er diverse voedertijden waar je ook bij aanwezig kunt zijn en je kunt zelfs een baby krokodil aaien.
  • Aven Marzal, een hele mooie plek met 3 bezienswaardigheden; een prehistorisch museum, grot en een dino bos. Sem is met papa in de grot en het prehistorisch museum geweest en met z’n allen hebben we een bezoekje gebracht aan het dino bos. Dit is niet heel erg groot maar wel lekker beschut dus je kunt er heerlijk doorheen lopen op een hele warme dag. De jongens vonden het erg leuk want er stond vele dino’s en sommige maakte zelfs geluiden.
  • Pont D’Arc. Op ongeveer 20 minuten rijden vanaf de camping ligt de Pont D’Arc. Wat is het daar mooi. We hebben er een half uur staan kijken en wat foto’s gemaakt maar ik kon er nog wel uren staan. Zo ontzettend mooi, echt een bezoekje waard! pont-d-arc-ardeche
  • Haribo Museum in Uzes. Het museum ligt op ongeveer een uur rijden vanaf de camping. De naam zegt het al, je kunt hier alles vinden over de Haribo snoepjes. Het ontstaan hiervan en je kunt er leuke spelletjes spelen. Bij binnenkomst kreeg je een aantal muntjes om zelf snoepzakjes te maken. Er stonden in een grote ruimte allerlei grote machines met daarin o.a. de bekende dropstaafjes en de aardbeikussentjes. Als je er een muntje in gooide, werden er 2 zakjes gevuld en mocht je deze uit het apparaat pakken. Dat vonden de kids erg leuk om te doen! Ook hebben ze naast het museum een hele grote winkel waar je heel veel snoepjes in hele grote verpakkingen kunt kopen. Een waar paradijs voor jong en oud! Ze hebben buiten snoep ook hele leuke cadeaus. Het is alleen niet heel goedkoop dus hou daar rekening mee 😉 Voor ons is dit 1x en niet meer, de kids vonden het niet zo leuk. Begrijpelijk want lezen kunnen ze nog niet en wilde maar 1 ding: SNOEP haha. Daarbij komt nog dat het museum best klein is en je er zeker met 2,5 uur wel doorheen bent.

20150801_135552
Vooruitzichten 2016

Wat staat er dit jaar op de planning? Voor mij is dat sowieso CANYONING! Dat lijkt mij gaaf en leuk! En sportief als ik ben, jaja .. zo mag ik mezelf wel noemen 😉 wil ik dit zeker doen! Of ik het durf is een 2e maar ach, je leeft maar 1x en je moet alles een keer geprobeerd hebben haha. Grenzen verleggen noemen ze het ook weleens 😀 Dus mocht ik het overleven, wat ik natuurlijk wel hoop, laat ik jullie hoe dit is geweest! Wel even wachten nog want we gaan pas van de zomer op vakantie.

Verder willen we met de kids graag een bezoekje brengen aan het dierenpark in Lussas. Sem en Daan zijn dol op dieren en hele grote kinderboerderij met speeltuin zullen ze vast geweldig vinden!

Wat we verder gaan doen, weet ik nog niet. In ieder geval veel genieten van onze, hopelijk zeer, zonnige dagen, het zwembad en de gezelligheid!

Viva La France ! Au Revoir !

france-1020956_960_720

2 gedachtes over “Vakantie 2016 .. Frankrijk, La Bastide En Ardeche!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s