In the spotlight: Fitmama Simone

Simone

Wie ben je?

Hoi, ik ben Simone. 34 jaar, 7 jaar getrouwd en moeder van 3 kinderen. De oudste is 6 jaar, de middelste is 4 jaar en de jongste is 1,5 jaar. Naast mijn werk als mantelverzorgster ben ik eind vorig jaar mijn eigen bedrijf begonnen als gewichtsconsulente. Verder sta ik het liefste in de keuken om diverse gerechten uit te proberen. Om te ontspannen dans ik graag en sinds kort heb ik ook yoga en krachttraining ontdekt.

Hoelang ben jij al into fitness?

Sinds vorig jaar september ben ik begonnen met yoga en krachttraining. Eerst verzon ik zelf de oefeningen die ik wilde doen, maar na een paar maanden heb ik me ingeschreven bij Personal Body Plan. Ik heb op dit moment best een druk schema  maar het geeft me veel extra energie omdat het allemaal zo leuk is om te doen. 2 keer in de week dans ik, 3 keer in de week krachttraining en yoga doe ik zo vaak mogelijk. Soms betekend dat maar 1 keer in de week. Maar op dit moment doe ik mee aan de 30 day yogakamp van Adriene en doe ik elke avond voordat ik ga slapen wat oefeningen.

Heb je een bepaalde doelstelling?

Na de zwangerschappen en met het ouder worden voelde ik me wat stijf worden. Dankzij het sporten zit ik lekkerder in mijn vel en heb ik veel meer energie. Mijn doel is vooral wat sterker worden, niet niet alleen lichamelijk maar ook mentaal.

In wat voor sportkleding sport jij het liefst?

In een yogabroek en een topje of t-shirt.

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?

Samen met mijn man heb ik een heel schema opgesteld wie wanneer kan sporten. Soms wijzigt er weleens wat, maar meestal gaat dit heel goed. Het betekend wel vroeg opstaan voor de krachttraining en 2 of 3 avonden in de week is 1 van ons de deur uit.

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?

Een echte blooper heb ik (nog) niet, maar heb wel een keer een tabata op een crosstrainer proberen te doen die echt niet goed ging. Het leek alsof ik wiebelknieen had. Pas na een minuut dacht ik; ok dit kan gewoon niet goed zijn en wat bleek de crosstrainer stond heel wankel op de grond.

Wat wil je een andere fitmama meegeven?

Wees dankbaar met elk uurtje dat je kan sporten. Soms betekent dit dat je wat eerder je warme bed uitmoet. Motiveer jezelf en achteraf merk je dat het je vooral meer energie oplevert. Als het makkelijk zou zijn zou iedereen het doen 😉

Simone en gezin.jpg

Je kunt Simone ook volgen op haar site: www.fitenpuur.nl 

Een gedachte over “In the spotlight: Fitmama Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s