Ei groente pannenkoek

20160213_171855

Vorige week kwam mijn lieve collega Harriet weer eens met wat lekkers op het werk. Lisette, wil jij in de pauze een ei groente pannenkoek? Veel eiwitten dus wel wat voor jou. Nou, ik was wel benieuwd naar deze pannenkoek en in de pauze was het zover. Lekker hoor, dat wilde ik zelf ook eens proberen te maken.

Wat heb je nodig?

2 eieren
1 courgette
geraspte kaas
2 eetlepels bloem
kruiden naar keuze
kokosolie

20160213_165613

Hoe maak je deze ei groente pannenkoek?

Begin met het wassen van de courgette en rasp deze vervolgens klein. Omdat een courgette, net zoals een komkommer, nogal nat is moet je er eerst voor zorgen dat je de courgette uitknijpt. De “drogere” geraspte courgette doe je in een ander bakje en voorzie je van kruiden en geraspte kaas (je kunt ook stukjes feta gebruiken). Ik heb dit keer zout, gemalen peper en cayenne poeder gebruikt. Volgende keer doe ik er gesneden rode peper in, dat weet ik nu al.

Klop daarna in een andere schaal of bakje de eieren, voeg daarbij de 2 eetlepels bloem. Als je dit samen geklutst hebt, doe je er de courgette met kruiden en geraspte kaas bij.


Verwarm daarna wat kokosolie in een bakpan. Neem een grote lepel “beslag”en leg deze in de pan. Maak ze niet te dik maar druk ze met de achterkant van de lepel wat uit. Zodra je ziet dat de onderkant bruin gebakken is, draai je hem om. Laat deze kant ook weer bakken in de olie.

20160213_170819
Daarna is je pannenkoek klaar! Ik had er wat rode saus bij gedaan en de pannenkoek smaakte heerlijk.  Ik had er nog 2 over en deze heb ik de volgende dag met wat kip opgegeten, een lekkere lunch. Nogmaals dank aan mijn collega, dit is een echte aanrader!

20160213_171843

Eet smakelijk!

2 gedachtes over “Ei groente pannenkoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s