Planking !

0_original

Graag laat ik weer een nieuwe oefening aan jullie zien, overal uit te voeren.. woonkamer, slaapkamer, zolder, hotelkamer.. 😀 Geen excuus meer mama’s .. Planking is it !

Ook dit is weer zo’n oefening .. je vind het erg lekker of je hebt er een hekel aan! Ik vind m wel ok…. Ok? Ja ok, dat is niet het juiste woord .. ik vind hem HEERLIJK ! Ik doe het niet graag maar juist doordat de oefening zoveel spiergroepen aanspreekt in het bovenlichaam.

Plank1Wat is planking?

Planking is een houding waarbij je met je tenen en ellebogen op de grond staat en je je lichaam kaarsrecht en stil houd. Je spreekt door deze houding je bovenlichaam, buikspieren, bovenbenen en rugspieren aan.

Variaties

Planking kun je op diverse manieren uitvoeren. Ik zou zeggen, begin eerst met de rechte plank. Deze is nog het makkelijkste uit te voeren. Je kunt ook je armen 1 voor 1 vooruit steken, goed voor je balans 😉

dav
Als je de rechte plank onder de knie hebt, kun je de side plank gaan proberen. Dit is erg goed voor je lovehandles 😉 Ik vind deze al wat lastiger maar probeer deze er altijd bij te doen. IMG_20160125_143827.jpg

Wil je de plank nog moeilijker maken, breng je bovenste been dan in de lucht. En geloof me, deze is ZWAAR! Heel zwaar.. ik ben al blij als ik deze 5 seconden volhoud.

dav

Probeer deze redelijk simpel ogende oefening eens erbij te gaan doen en je zult zien dat je er beter in word en het wat langer vol gaat houden. Begin in ieder geval met een opbouwend schema, bijvoorbeeld 3x 20 seconden met daartussen 60 seconden rust. Het is echter geen must om dit zo lang mogelijk vol te houden, het gaat er om dat je dit goed uitvoert en er resultaat door boekt!

Succes en ik hoor graag hoe deze oefening jullie bevalt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s