In the spotlight: Fitmama Michelle

Michelle1

Wie ben je?
Mijn naam is Michelle, ben 29 jaar oud en ben gelukkig getrouwd. Ook ben ik sinds 10 oktober 2013 trotse mama van mijn zoontje Julian. Ook werk ik nog eens 36 uur (4 dagen per week) op een hogeschool, dit zorgt voor een strakke planning thuis, maar dat gaat tot nu best goed! Gelukkig hebben we hele lieve opa’s en oma’s, die elke week allebei een dagje oppassen.

Ik hou ervan om in mijn vrije tijd leuke dingen te doen met mijn gezin, dagjes te winkelen met mijn moeder of schoonmoeder, maar dat ik doe ik ook graag met vriendinnen. Uit eten gaan is niet helemaal mijn ding, maar eens in de zoveel kan ik daar heerlijk van genieten met leuk gezelschap. Voor een leuke film in de bioscoop ben ik ook altijd wel te porren! Het allerliefst met mijn man, wij snappen elkaar als geen ander en zijn best wel kritisch, maar houden gelukkig wel van dezelfde soort films. Maar het allerliefst zit ik heerlijk op de bank met een grote pot thee om lekker te relaxen, soms alleen ik om lekker avondje te Netflixen en de andere keer met vriendinnetjes om bij te kletsen!

Hoelang ben je al into fitness?
Pooeehh, ik heb de fitness eigenlijk ontdekt door Aico, die al heel fanatiek sport sinds zijn 17e en sinds wij samenwonen (8 jaar geleden), heeft hij mij naar de sportschool gesleept om fanatiek mee te doen in het krachthonk. Dit ging niet zonder slag of stoot, want ik was toen nog een echte cardiofreak, die geloofde dat je van krachttraining mannelijk zou worden.

michelle3

Na mijn zwangerschap wilde ik graag weer in shape komen (ik heb er namelijk ruim 30 kg ‘aan’ gegeten) en besloot ik om de sportschool weer in te duiken. Sinds januari 2015 heb ik onder begeleiding gestaan van twee toppers, Jeffrey en Marieke, en ben ik me voor gaan bereiden op mijn allereerste bikini fitness wedstrijd. Na een jaar bikkelen heb ik nu voor mezelf besloten te stoppen met deze intensieve manier van voeding & training.
Je moet erg veel opofferen voor deze levensstijl en dat vergt niet alleen veel fysiek en mentaal, maar ook van je gezin. En mijn gezin en gezondheid zijn het allerbelangrijkst! Dus in goed overleg met mijn twee coaches heb ik besloten om nu een jaar tot twee jaar lekker voor mijzelf te blijven trainen en wie weet, ga ik ooit nog het podium op! Time will tell….

Heb je een bepaalde doelstelling?
Ik heb voor nu geen bepaalde doelstelling, ik wil vooral genieten van het trainen en mijn rust pakken, wanneer mijn lichaam dat aangeeft! (heb ik de afgelopen periode zelf niet zo heel goed gedaan) En deze zomer wil ik graag weer heerlijk zelfverzekerd in mijn bikini rondlopen, dus voor de lange termijn is een mooie SUMMERBODY, waar ik voor ga trainen.

michelle2

In wat voor sportkleding train jij het liefst?
Het allerliefst train ik in een strakke legging met een los wijd topje erboven. Meestal begin ik nog wel met mijn dikke trui aan, maar die verdwijnt al snel als ik mijn eerste oefening heb gehad!

Hoe combineer jij het trainen met het mama zijn?
Het scheelt een heleboel dat wij beiden enorm sportfanaten zijn, dus we stemmen dit elke avond eigenlijk af, wie gaat wanneer sporten? En dat gaat eigenlijk altijd goed! Wat ook heel erg helpt, is het feit dat Julian 1 x per week bij opa en oma slaapt en op die avond kunnen we heerlijk samen sporten, dus dan plan ik vaak mijn benendag. Hierdoor kan ik mijn oefeningen uitvoeren en PR’s neerzetten, want hij is wel de beste spotter voor mij op de sportschool. 😉

Heb je weleens een blooper begaan tijdens het trainen?
Heb je nog even?! Haha, ik ben de master van bloopers…
Mijn allergrootste blunder is doorlekken in een witte broek tijdens het lesgeven, dit was een aantal jaar geleden. Wel heb ik mijn les gewoon afgemaakt met een vest omgeknoopt om mijn middel, heel genant!
Ook heb ik bij het bankdrukken/squaten weleens verschillende gewichten gehangen aan de linker- en rechterkant. Daar kom ik dan pas achter nadat ik al klaar ben.
Eigenlijk ben ik best wel een stumperd af en toe, maar moet er zelf ook altijd wel om lachen, haha !

Wat wil je een andere fitmama meegeven?
Gun jezelf tijd, wees trots op wie je bent en bij alle hoogtepunten horen ook dieptepunten!
Je kunt als mama nou eenmaal niet in dezelfde snelheid/tempo het doel behalen, omdat je ook de verantwoordelijkheid hebt voor een heel gezin, dus stem het af met alle gezinsleden, waardoor je in ieder geval een vast aantal keren kan sporten, of dit nou thuis is of op de sportschool!

En qua voeding, zorg voor de juiste balans in voeding, wij mama’s kunnen helaas niet elke dag supergezond eten, want je kids willen ook weleens pannekoeken. Maar zoek bij dat soort situaties de balans door er de rest van de dag rekening mee te houden. (En schrijf op wat je eet! Hierdoor word je veel bewuster van de kcal/eiwitten/vetten/koolhydraten.)
Ik neem m’n gezin wel mee in deze lifestyle door te kiezen voor de gezonde variant van bepaalde producten en soms eten we gewoon allemaal iets anders!

Kies wat voor jou goed voelt.

michelle4

Wil je meer weten van Michelle en meer tips qua voeding en fitness? Volg Michelle dan op haar blog en op haar facebook !

5 gedachtes over “In the spotlight: Fitmama Michelle

  1. Pingback: FABULOUS FEMALE #27: Lisette van Dijk | FITONHEELS.NL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s