Televisie om over na te denken..

Daar zit je dan met vriendlief op de bank.. Geen leuke serie of film op de televisie dus we zappen en we kijken Over mijn Lijk, het programma wat ik nooit kijk, gewoon omdat ik weet dat ik dan een uur aan het huilen ben. Ik vind het zo verschrikkelijk voor de deelnemers wat ze door- en meemaken, dat ik eigenlijk bij alles huil.

wp-1453445979905

Ik zeg nog zo mooi, zet m maar af hoor want dit kan ik echt niet kijken.. Maar nee, we doen eigenlijk niks en laten het programma aan staan.

Een jongen van 18 jaar oud die zijn grafsteen aan het uitzoeken is. Een man van 34 jaar waarvoor wellicht nog een pil is die zijn leven misschien met 1 jaar verlengd.. Een alleenstaande moeder van 2 kids welke met z’n drieën vertrouwensringen aan elkaar geven, prachtige foto’s laten maken en een mooi feest hebben en dan een jonge vrouw van 22 jaar met psma, een spierziekte waardoor ze op den duur volledig verlamd zal zijn en ook zal komen te overlijden.

Bam! Wat wordt je weer even wakker geschud.. Dat ik blij moet zijn met de goede gezondheid van mijn gezin, dat ik moet genieten van alles en iedereen. Ik ben andersom op de bank gaan liggen zodat mijn tranen onopgemerkt zouden blijven maar niets is minder waar. Als mijn vriend me aankijkt ziet ie dat mijn mascara is uitgelopen en ik kleine ogen heb van hem huilen. Hij zegt niks maar geeft me een stevige knuffel.

Voor het naar bed gaan, loop ik nog even bij mijn zoontjes de slaapkamer binnen. Ik ga bij Sem op het bed zitten en aai hem over zijn bol… Had ik zojuist tranen op de bank, nu lijkt het wel een ware overstroming aan tranen. De tranen blijven maar komen. Wat hou ik toch veel van mijn mannen!
image

Wat heb ik een ongelooflijk respect voor de deelnemers en hun familie en vrienden, zoveel positiviteit!

8 gedachtes over “Televisie om over na te denken..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s