Help! Onze knul alweer bijna 6!

Het is cliché, maar wat gaat de tijd snel als je kinderen hebt … Je geniet ontzettend als ze baby zijn, ze voor het eerst rollen, kruipen, brabbelen… Dan gaan ze praten en lopen.. Rennen, alles gaat met vallen en opstaan.

Als ze vier jaar zijn, gaan ze dan naar school. Wat spannend! Sem was er heel erg aan toe en heeft het vanaf het begin af aan ontzettend goed gedaan op school. Doet zijn best, heeft vriendjes en gaat nooit met tegenzin naar school. Zijn woordenschat is nog wat meer uitgebreid dan voordat hij op school zat 😉 wat is hij wijs geworden, op alles heeft hij wel een passend antwoord klaar.

Inmiddels zit Sem alweer bijna een jaar op zwemles en gaat hij starten met gym, iets waar hij ontzettend veel zin in heeft. En nu is bijna het moment dat hij alweer 6 jaar word. Over iets meer dan 2 maanden is het zover. Ik kan het bijna niet geloven, mijn kleine grote man word alweer 6 jaar. Nu denk ik echt, waar is de tijd gebleven?

slingers-6-jaar

Kinderfeest!

En ja, voor een 6 jarige moet er natuurlijk wel een knalfeestje komen! De voorbereiding begint meestal al in januari, wanneer is het kinderfeestje, wie komt er op het kinderfeestje, wat gaan we doen?

Ja, een kinderfeestje .. Meestal is Sem het hele jaar al bezig (in zijn hoofd dan) om de kids uit te kiezen welke op zijn verjaardag mogen komen. Dit verandert echter wel elke keer. Maar over een maand moet hij het toch wel duidelijk hebben want dan gaan we de uitnodigingen uitdelen. Dan al? Ja, dan al. Het feit is dat er zijn klas 5 kinderen in dezelfde week jarig zijn en allemaal in dezelfde periode het feestje plannen… Dan zijn het ook nog vriendjes van elkaar dus ze worden hoogstwaarschijnlijk bij elkaar uitgenodigd. Dus de moeders stemmen het ook op elkaar af, haha.

Dan nog kijken wat we gaan doen. Als het aan Sem ligt, gaan we naar Monkeytown. Ik ga liever met de jongens de duinen in en daar lekker ravotten, maar dat is echt afhankelijk van het weer.

20151226_121309.JPG

Verlanglijstje!

Sem is op dit moment maar met 1 ding bezig: “wat krijg ik voor cadeau mama?” Ja, dat is een hele goede. Wat geef je een knul van 6 jaar die eigenlijk alles al heeft. Als het aan sem ligt, komt er een een nieuwe Nerf want hij heeft er ook nog maar pas 3.

Wat hij ook wel heel erg leuk vindt, is fietsverlichting voor in de spaken van zijn fiets. Dat heeft hij een tijdje geleden op tv gezien en bij ons in de woonwijk fietsen 2 kinderen met die verlichting. Hij wordt helemaal wild als hij het weer voorbij ziet komen. Nu zag ik dat ze het verkopen via telekids.nl, dus misschien daar maar eens kijken. Ook wil hij een grote jongensfiets want “mama, ik ben dan 6 jaar en dan heb ik echt wel een stoere fiets nodig hoor!” Dat hij nu een stoere crossfiets heeft waar zelfs nog stuiters op kunnen, vergeet hij even op het moment dat ik het vraag :). Verder vraagt hij geld, want “ooit mama … ooit wil ik een hele grote sportauto kopen, een Lamborghini. Ik weet dat ze heel veel centjes kosten dus dan kan ik maar beter vroeg beginnen met sparen”..Ja, wijsheid van een vijfjarige 😉

We hebben nog bijna twee maanden dus we hebben nog even om na te denken gelukkig.. De tijd vliegt maar ik hoop dat de tijd de komende weken even stilstaat, teveel om nog te doen en om over na te denken maar het komt goed, Sem zal een geweldig feestje krijgen!

20151226_121714

 

5 gedachtes over “Help! Onze knul alweer bijna 6!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s