Gevulde paprika met pittig gehakt!

Te serveren met een lekkere salade, stokbrood of gebakken aardappeltjes. Je kunt de paprika op verschillende manieren vullen maar ik heb het dit keer gedaan met pittig gehakt.

 Wat heb je nodig?
2 paprika’s (bijv. 2 rode of 1 rode en 1 gele)
250 gram rundergehakt
2 teentjes verse knoflook
1 tomaat
1 grote ui
1,5 tl sambal oelek
1,5 tl Italiaanse kruidenmix
1,5 tl oregano
1,5 tl basilicum

20160108_155128.JPG

Hoe maak je een gevulde paprika?
Zorg ervoor dat je het gehakt lekker kruid naar eigen smaak. Ik heb de sambal door het gehakt gedaan maar je kunt dit ook later toevoegen. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Snijd daarna de paprika’s open en verwijder de zaadlijntjes. Fruit eerst de ui met de verse knoflook en bak daarna het gehakt rul.

Voeg daarna de groentes toe in de pan en bak deze even mee. Bak als allerlaatste de tomaat even mee. Vul daarna de doorgesneden paprika’s en strooi er wat geraspte kaas overheen.

20160108_164414

Zet ze vervolgens ongeveer 10 – 12 minuten in de oven op 200 graden. Je kunt ze ook in de airfryer roosteren op 200 graden. Dit doe je ook zo’n 10 – 12 minuten.

20160108_170637

En klaar is je gevulde paprika, eet smakelijk!

 

 

5 gedachtes over “Gevulde paprika met pittig gehakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s