Eimuffin uit de oven!

 

20160105_124508.JPG

Eimuffin!

Het is een lekker tussendoortje of bij je ontbijt. Daar er geen bakmeel is toegevoegd is het tevens glutenvrij.

Voeg zelf de groentes toe die je lekker vind, zoals tomaat, paprika, spinazie, ui of prei. Je kunt ook geitenkaas, zalm, uitgebakken spekjes of kaas gebruiken.

Wat heb je nodig?
6 middelgrote eieren
2 tomaten
1 rode ui
handjevol wokgroenten (deze had ik toevallig nog over van gisteravond)
zout en peper

Materiaal
muffinvorm

20160105_115940

Hoe maak je een eimuffin?
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zorg ervoor dat je de bakvorm invet, dit kan met een spray of een cupcakepapiertje. In de tussentijd kun je de groenten snijden zoals jij dat wilt, wat grover of juist heel fijn.

Bedek de bodem van de vorm met de groenten. Klop de eieren luchtig en breng het op smaak met zout en peper. Wees hiermee niet al te zuinig.
Verdeel het eimengsel over de vorm over de groenten, vul de vorm voor ongeveer 3/4 met het eimengsel.

20160105_120656

Bak daarna de muffins in ongeveer 20 minuten af. De muffins worden hoog maar ze zakken ook weer in. Zet na het bakken, de deur van de open een paar minuutjes open. Laat de muffins afkoelen in de vorm en haal ze er daarna uit.

Klaar is je eimuffin, eet smakelijk!

20160105_124435

 

4 gedachtes over “Eimuffin uit de oven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s